Cele mai citite
 


Mureş: Trei personalităţi au primit distincţia Fibula de la Suseni
vineri, 2 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei personalităţi care s-au remarcat prin fapte deosebite au primit, joi, de Ziua Naţională a României, Diploma de Excelenţă şi Distincţia Fibula de la Suseni, care se acordă de către prefectul judeţului Mureş începând din anul 2001.
În premieră în acest an, printre cei care au primit cea mai înaltă distincţie din judeţul Mureş se regăsesc şi doi oameni de afaceri, dr. Mircea Aurel Roman, directorul BVN SEMTEST Târgu Mureş, şi ing. Mircea Oltean, directorul general al SC IRUM SA Reghin, care conduc afaceri recunoscute atât pe plan intern, cât şi internaţional.
Alături de cei doi oameni de afaceri, a primit Fibula de la Suseni şi prof. univ. dr. Szabo Bela, profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi seful Clinicii de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, recunoscut pentru activitatea sa de cercetare.
Distincţia "Fibula de la Suseni" a fost instituită prin Ordin al Prefectului în anul 2001, este acordată de Ziua Naţională a României, este o replică la scară mică a celei mai importante descoperiri arheologice din judeţ, datând din secolul al XII-lea î.Hr., şi se înmânează anual unor personalităţi mureşene de excepţie din domeniul ştiinţei, culturii, sportului şi oamenilor cu merite deosebite.
Până în acest an, Fibula de la Suseni a fost acordată mai mult oamenilor de cultură, oamenilor de ştiinţă, medicilor şi unor pompieri militari, însă începând de acum aceasta va fi acordată personalităţilor din toate domeniile de activitate.
Înainte de decernarea Fibulei de la Suseni, peste 3.000 de persoane au participat la Târgu Mureş la manifestările organizate în cinstea Zilei Naţionale a României, în ciuda temperaturii de -6 grade Celsius.
După intonarea Imnului Naţional al României, de către jandarmul Ciprian Istrate, cunoscut interpret de muzică populară, a fost ţinută o scurtă lecţie de istorie de către profesorul Simion Bui, director al Colegiului Naţional Alexandru Papiu Ilarian, şi o serie de alocuţiuni ale personalităţilor.
Din program nu au lipsit depunerile de coroane din partea instituţiilor mureşene şi a partidelor politice şi defilarea efectivelor Sistemului Naţional de Apărare.
Manifestările de Ziua Naţională a României, de la Târgu Mureş, se vor încheia joi seara, cu spectacolul intitulat "La Mulţi Ani, România", la care vor participa artiştii Nicolae Furdui Iancu, Aurel Tămaş, Dumitru Fărcaş, Ioan Bocşa etc. şi cu un foc de artificii. AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
'Zilele inimii', sărbătorite la IUBCvT Târgu Mureş prin efectuarea unui transplant de cord Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a lansat vineri campania 'Adoptă o inimă de copil' în cadrul evenimentului 'Zilele inimii', concomitent cu efectuarea unui nou transplant de cord la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT).
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
În premieră naţională, UMF Târgu Mureş organizează Târgul Disciplinelor Clinice pentru atragerea studenţilor spre cercetare În premieră naţională, Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a organizat vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) "Târgul Disciplinelor Clinice" pentru atragerea studenţilor şi rezidenţilor către activitatea de cercetare.
Acord între Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi Universitatea de Ştiinţe Medicale din Havana Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi Universitatea de Ştiinţe Medicale din Havana au semnat, la Havana, un acord cadru de cooperare, informează un comunicat al Ambasadei României în Cuba.
Mureş: Prima ediţie a Conferinţei Naţionale 'ConCORDIS' de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş şi Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, găzduiesc, începând de miercuri până duminică, prima ediţie a Conferinţei Naţionale ,,ConCORDIS' de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară...