Cele mai citite
 


Suceava: Trei azilanţi nord africani au intrat în greva foamei la Rădăuţi
vineri, 2 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei solicitanţi de azil, cazaţi în Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil (CRCPSA) din Rădăuţi, judeţul Suceava, aflat în subordinea Oficiului Român pentru Imigrări, au declarat greva foamei solicitând obţinerea unei forme de protecţie în România şi eliberarea documentelor de călătorie în regim de urgenţă, se arată într-un comunicat remis AGERPRES joi de către CRCPSA Rădăuţi.
Comisar şef Ioan Redinciuc a declarat pentru AGERPRES că toţi cei trei azilanţi sunt provin din ţări nord africane şi se află în centru de aproximativ 30 de zile. Potrivit lui Redinciuc, protestatarii încearcă prin protestul lor să ''pună presiune pe autorităţile române'' pentru a obţine un răspuns favorabil în ceea ce priveşte cererile lor de obţinere a statutului de refugiat.
În conformitate cu procedurile legale, personalul Centrului Regional Rădăuţi a informat şi a solicitat sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, pentru monitorizarea stării de sănătate a solicitanţilor. Cererile de azil ale celor în cauză se află în curs de soluţionare, urmând ca în perioada următoare să fie emise hotărâri în conformitate cu legislaţia în domeniul azilului.
În centrul de la Rădăuţi, înfiinţat în decembrie 2005, se află în prezent 78 de azilanţi. Redinciuc a precizat că de la înfiinţarea centrului din Rădăuţi şi până în prezent 15 - 20% din cererile de azil depuse au fost rezolvate favorabil. AGERPRES/(AS-Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Azilanţii de la Rădăuţi au renunţat la greva foamei, după consilierea de specialitate Cei trei azilanţi din Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil (CRCPSA) Rădăuţi au renunţat la greva foamei, ca urmare a consilierii acordată de conducerea centrului, cu sprijinul personalului din cadrul Consiliului Naţional Român pentru Refugiaţi, se arată într-un comunicat...
Suceava: Primul copil refugiat născut în ţara noastră într-o familie relocată la Centrul de Azil Rădăuţi Mattia este primul copil refugiat născut dintr-o familie de persoane relocate la Centrul de Azil Rădăuţi, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES, marţi, de Biroul de presă al Centrului Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil (CRPCSA) din Rădăuţi.
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Suceava: Dosar penal în cazul decesului bebeluşului de opt luni; DSP şi Colegiului Medicilor fac anchete Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a demarat o anchetă administrativă în cazul unui bebeluş în vârstă de opt luni, suspect de meningo-encefalită, care a murit în elicopterul care-l transporta de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava la un spital din Iaşi, pentru a se vedea dacă au fost...
Suceava: Primul caz de gripă porcină confirmat în judeţ, la un bărbat de 55 ani În judeţul Suceava s-a înregistrat primul caz de gripă porcină din acest an, la un bărbat în vârstă de 55 de ani, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, joi, de Biroul de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava.
Autorităţile sucevene au aprobat măsuri pentru prevenirea şi combaterea gripei porcine, în contextul evoluţiei bolii în Ucraina Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, convocat, sâmbătă, de prefectul Constantin Harasim, a aprobat planul de măsuri pentru prevenirea şi combaterea gripei porcine, în contextul evoluţiei acesteia pe teritoriul Ucrainei şi a confirmării, în proximitatea graniţei cu judeţul Suceava...