Cele mai citite
 


Ziua mondială anti-SIDA: Vaticanul cere acces universal la terapii pentru cei infectaţi cu HIV
vineri, 2 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

În mesajul transmis cu prilejul Zilei Mondiale anti-Sida, Consiliul pontifical pentru sănătate susţine necesitatea de a lupta împotriva prejudecăţilor sociale faţă de persoanele afectate şi de a promova apropierea morală, spirituală şi, pe cât posibil, materială de cei contagiaţi şi de familiile lor, informează joi EFE.

Ziua mondială anti-SIDA din 2011 trebuie să constituie 'o nouă ocazie pentru a promova accesul universal la terapii pentru cei infectaţi, a împiedica transmiterea de la mamă la copil şi a impulsiona educaţia asupra stilurilor de viaţă care să ducă la o înţelegere corectă privind sexualitatea, se arată în mesajul Consiliului pontifical.

Consiliului aminteşte că 'încă 1.800.000 de oameni mor în fiecare an de SIDA', subliniind că sunt persoane care ar fi trebuit să aibă acces la o terapie medicamentoasă adecvată, precum antiretroviralele.

Potrivit Consiliului pontifical 'sunt morţi deja nejustificate', după cum la fel de 'nejustificată este şi transmiterea bolii de la mamă la făt'.AGERPRES/(Mihaela Nicolaescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Ziua Mondială de Luptă anti-SIDA: Papa Francisc a pledat pentru ca toţi bolnavii să aibă acces la îngrijiri Într-un apel lansat cu ocazia Zilei Mondiale de luptă anti-SIDA, Papa Francisc a cerut ca 'toţi bolnavii, fără excepţie' să aibă acces la îngrijiri medicale, relatează duminică AFP şi EFE.
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
Ziua Mondială Anti SIDA marcată la Suceava Ziua Mondială de Luptă Anti-SIDA a fost marcată, luni, la sediul DSP Suceava prin dezbaterea ''HIV-SIDA o problemă a comunităţii'', organizată în cadrul proiectului ''In My SHOES''.
Buzău: Pliante de Ziua Mondială anti-SIDA Zeci de voluntari de Cruce Roşie, împreună cu membri ai Asociaţiei PRO Sănătatea 2000, au împărţit, miercuri, de Ziua mondială anti-SIDA, materiale informative, prezervative şi fundiţe roşii în zona centrală a municipiului Buzău.
Maria Vereş: Majoritatea pacienţilor diagnosticaţi cu HIV nu se simt în siguranţă Preşedinta Asociaţiei de Părinţi cu Copii Seropozitivi 'Benone' din Târgu Mureş, Maria Vereş, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă prilejuită de Ziua Mondială de Luptă Anti-SIDA, că studiile efectuate recent arată că persoanele infectate cu HIV sunt cele mai expuse riscului de discriminare...