Cele mai citite
 


Ziua Mondială împotriva SIDA se desfăşoară în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV'
vineri, 2 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, se desfăşoară, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială, educaţie, ONG şi instituţii private de profil, potrivit unui comunicat al Agenţiei Române Anti-SIDA (ARAS) remis, joi, AGERPRES.
ARAS a început campania prin amplasarea pe Casa Presei Libere, cu sprijinul Vitrina Advertising şi
RAPPS, a unui banner cu fundiţa roşie - simbol mondial al luptei împotriva HIV/SIDA şi de solidaritate cu persoanele infectate - şi prin trimiterea unui mesaj de implicare în acţiuni care pot duce la "Zero noi infecţii cu HIV" unui număr mare de actori naţionali.
"În toată lumea, Ziua Mondială SIDA oferă ocazia desfăşurării unei campanii de conştientizare pe parcursul unei întregi luni, din 15 noiembrie în 15 decembrie, dând ocazia să se manifeste toate iniţiativele publice şi private referitoare la HIV, să se atragă atenţia asupra riscurilor de transmitere şi asupra posibilităţilor actuale de prevenire şi tratament", informează comunicatul.
Săptămâna aceasta, în Bucureşti, voluntarii ARAS vor desfăşura campanii de informare a populaţiei cu privire la infecţia HIV/SIDA, va distribui pliante, prezervative şi fundiţe roşii.
Până pe 15 decembrie, ARAS va continua activităţile de Ziua Mondială SIDA în Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi şi Piatra Neamţ.
În lume trăiesc aproximativ 33 de milioane de persoane cu HIV/SIDA, iar dintre acestea 10.765 trăiesc în România. Anual, în ţara noastră sunt depistate cu infecţie HIV/SIDA în jur de 400 de persoane. În 2011 au fost înregistrate 405 cazuri noi de infecţie HIV/SIDA, din care 270 în rândul populaţiei tinere (20-34 de ani). AGERPRES/(AS - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Iaşi: Fundă umană cu 2.500 persoane de Ziua Mondială de Luptă anti SIDA Aproximativ 2.500 de persoane din Iaşi şi alte judeţe ale Moldovei s-au întâlnit, marţi, pentru a forma o fundă umană, în semn de solidaritate cu persoanele infectate şi afectate HIV/SID.
Cluj: Campanie a studenţilor farmacişti de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF) din Cluj-Napoca a început, luni, o campanie de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV şi a consecinţelor infecţiei cu acesta.
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
Voluntarii Crucii Roşii Române din Bucureşti marchează Ziua Mondială de Luptă anti SIDA Voluntarii Crucii Roşii Române din Bucureşti marchează, marţi, Ziua Mondială de Luptă anti SIDA printr-un marş stradal, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.
Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA ("World AIDS Day") se marchează anual, la 1 decembrie, fiind inaugurată în 1988, în cadrul Conferinţei mondiale privind SIDA de la Londra.