Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Peste 1.330 de copii cu viroze respiratorii
sâmbătă, 3 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 1.330 de copii din judeţul Bistriţa-Năsăud cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani au ajuns la medic în ultima săptămână a lunii noiembrie cu diverse forme de viroze respiratorii, dintre aceştia 85 fiind diagnosticaţi cu pneumonie, potrivit datelor afişate pe site-ul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.
Din totalul de 2.290 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 1.246 s-au manifestat în rândul copiilor, în special al celor care au între 5 şi 14 ani, iar 14 copii au fost internaţi în spital.
La aceste cazuri se adaugă 218 pneumonii, dintre care 85 la copii, din totalul pacienţilor 12 având nevoie de spitalizare.
Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud îi sfătuieşte pe părinţii ai căror copii sunt bolnavi să nu îi ducă la grădiniţă sau şcoală pentru a evita transmiterea bolii în colectivitate, să nu supraîncălzească locuinţa, să se asigure că cei mici dorm suficient şi consumă zilnic fructe şi ceaiuri vitaminizante. AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 30 de bebeluşi internţi în spital cu pneumonie şi viroze în numai o săptămână Un număr de 27 de bebeluşi din Bistriţa-Năsăud, cu vârsta de până la un an, au ajuns în spital săptămâna trecută, 19 dintre aceştia fiind diagnosticaţi cu pneumonie, iar alţi opt cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate...
Bistriţa-Năsăud: Un mort şi peste 3.300 de pacienţi cu viroze respiratorii Un bărbat de 58 de ani din municipiul Bistriţa a murit în urma unei pneumonii virale, iar alte peste 3.300 de persoane s-au îmbolnăvit cu diverse forme de viroze respiratorii în săptămâna 27 februarie - 4 martie, conform datelor afişate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 30% dintre bistriţenii diagnosticaţi cu pneumonie, internaţi în spital Aproape 30% dintre bistriţenii care au fost diagnosticaţi cu pneumonie în intervalul 28 decembrie - 3 ianuarie au avut nevoie de tratament spitalicesc, potrivit datelor postate vineri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, cei mai afectaţi fiind copiii şi vârstnicii.
Bistriţa-Năsăud: Peste 1.700 de copii cu diverse forme de viroze în ultima săptămână Peste 1.700 de copii din judeţul Bistriţa-Năsăud au ajuns la medic săptămâna trecută cu diverse forme de viroze respiratorii, dintre care 48 au necesitat internarea, potrivit datelor afişate marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică.
Bistriţa-Năsăud: Numărul virozelor respiratorii, dublat într-o singură săptămână Peste 1.700 de bistriţeni s-au prezentat la medic în ultima săptămână cu diverse forme de viroze respiratorii, numărul acestora dublându-se faţă de prima săptămână a lunii ianuarie, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.