Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Peste 4.000 de intervenţii ale SMURD în cel de-al doilea an de activitate
sâmbătă, 3 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Echipajele SMURD Bistriţa-Năsăud au participat la peste 4.000 de intervenţii în cel de-al doilea an de activitate, numărul acestora fiind în creştere cu 17%, potrivit unui comunicat remis vineri de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cu ocazia împlinirii a doi ani de activitate a SMURD în acest judeţ.
În prezent, SMURD Bistriţa-Năsăud dispune de un echipaj de terapie intensivă mobilă şi trei echipaje de prim ajutor, distribuite pe teritoriul judeţului în Bistriţa, Năsăud şi Sângeorz-Băi.
În perioada 1 decembrie 2010 - 1 decembrie 2011, Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a intervenit la 4.032 de cazuri, o medie de 11 cazuri pe zi, acordând prim ajutor calificat, asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare la peste 3.900 persoane.
Din totalul intervenţiilor, echipajele de prim ajutor au intervenit la 2.998 cazuri, echipajul de terapie intensivă mobilă la 959, în timp ce echipajele de descarcerare au intervenit la 75 cazuri.
Comparativ cu primul an de activitate a SMURD Bistriţa-Năsăud, a avut loc o creştere cu 17% a numărului de intervenţii. Din totalul intervenţiilor, 1.725 au avut loc în mediul rural şi 2.532 intervenţii în mediul urban. AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: SMURD a împlinit trei ani de activitate în judeţ Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a împlinit, luni, trei ani de existenţă în judeţul Bistriţa-Năsăud, timp în care numărul intervenţiilor s-a dublat, ajungându-se la peste 6.000 de solicitări într-un an.
Galaţi: Peste 4.500 de persoane au fost asistate de SMURD în 2012 Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) Galaţi a intervenit anul trecut în 4.500 de cazuri, fiind asistate 4.520 de persoane, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, căpitan Eugen Chiriţă.
SMURD a efectuat peste 160.000 de intervenţii de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti a efectuat, în cei trei ani de la înfiinţarea sa, 160.707 intervenţii de urgenţă, acordând asistenţă medicală la 124.229 de persoane.
Bistriţa-Năsăud: Un an de SMURD în judeţ Unitatea SMURD din judeţul Bistriţa-Năsăud a aniversat, vineri, un an de la inaugurare, timp în care echipajele de urgenţă au intervenit în 3.457 de situaţii în care au acordat prim ajutor calificat şi asistenţă medicală.
Satu Mare: Echipaj de terapie intensivă mobilă la SMURD Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Satu Mare a pus în funcţiune un echipaj de terapie intensivă, pe o ambulanţă achiziţionată din fonduri europene, a anunţat marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.
Alba: Peste 13.000 de intervenţii în cinci ani de funcţionare a SMURD Peste 13.000 de intervenţii au fost înregistrate de la înfiinţarea, în urmă cu cinci ani, a Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba, care funcţionează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' din 16 octombrie 2009, prin echipaje ce încadrează ambulanţe...