Cele mai citite
 


Daciana Sârbu (PSD): Sănătatea începe cu produsele bio
sâmbătă, 3 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Europarlamentarul PSD, Daciana Sârbu, a susţinut vineri, în cadrul conferinţei 'Hrană deşteaptă pentru copii sănătoşi', organizată de Asociaţia Şcoala pentru Sănătate şi Bio România, că sănătatea începe cu produsele bio.
'Din perspectiva de mamă şi de om interesat de tot ceea ce înseamnă alimentaţia, pot spune că sănătatea înseamnă produse bio, fără chimicale, ceea ce nu înseamnă neapărat hrană scumpă. (...) A mânca sănătos trebuie să echivaleze cu a ne spăla pe dinţi în fiecare dimineaţă şi seară', a spus eurodeputatul PSD.
Şi directorul Institutului de Cercetări Alimentare, prof. Gheorghe Mencinicopschi, a întărit acest punct de vedere, afirmând că viaţa copilului este afectată încă din perioada intrauterină prin alimentele consumate de mamă.
Potrivit acestuia, comportamentul alimentar al copilului se dezvoltă 'în cei 7 ani de-acasă', vârsta copilăriei fiind cea mai vulnerabilă din punct de vedere al alimentaţiei deoarece copilul, până la această vârstă, nu poate face deosebirea între hrana sănătoasă şi cea nocivă.
'Copilul nu este un adult în miniatură. El are nevoi speciale. Noi, părinţii şi bunicii, suntem direct răspunzători faţă de sănătatea copilului. (...) Asistăm azi la o tragedie - tot mai puţine mame îşi hrănesc natural copilul. Ori, laptele matern este un aliment special creat pentru buna funcţionare a viitorului om. Laptele mamei este individualizat prin ceea ce aceasta consumă. Aşa că suntem ceea ce mâncăm şi ceea ce nu mâncăm, iar acest joc de cuvinte ne afectează încă din viaţa intrauterină', a spus acesta.
Mencinicopschi a subliniat, de asemenea şi importanţa consumului de 'alimente vii' (legume şi fructe proaspete) afirmând că 'natura optimizează alimentele'.
El a criticat obiceiul oamenilor de a mânca 'alimente culturale', adică alimente care nu există în natură, explicând că omul este singura fiinţă care se hrăneşte cu astfel de alimente. 'Nu veţi găsi crenvurşti în pământ', a afirmat acesta pentru a-şi susţine teoria.
Directorul Institutului a explicat că, deşi omul a inventat foarte multe alimente, iar 'cea mai sinceră dragoste este dragostea pentru mâncare', nu trebuie totuşi neglijată calitatea nutriţională a alimentelor.
În încheierea conferinţei, directorul Centrului Medical Naturalia, Pavel Chirilă, a explicat în câteva cuvinte ce anume înseamnă 'alimentele bio', precizând că acestea sunt obligatoriu alimente ce provin din soluri îngraşate natural, care nu sunt tratate cu insecticide şi care sunt integrale (adică nu rafinate şi care nu au aditivi).
Conferinţa a fost urmată de o demonstraţie culinară. AGERPRES/ (A - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Mencinicopschi: Alimentaţia la sân, foarte importantă pentru sănătatea copilului Alimentaţia cu lapte matern este perfect adaptată necesităţilor fiziologice ale nou-născutului, a declarat luni, pentru AGERPRES, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Alimentele bio nu sunt mult mai bune decât celelalte Cercetători de la Institutul naţional de cercetări agronomice (INRA) au publicat un raport, în care arată că există puţine diferenţe între produsele obţinute din agricultura biologică (AB) şi cele provenite din agricultura convenţională (AC), informează site-ul maxisciences.com.
Gheorghe Mencinicopschi: Pe caniculă trebuie să mâncăm mai multe fructe şi legume În perioada de caniculă alimentaţia trebuie să fie săracă în grăsimi şi dulciuri, a declarat vineri pentru AGERPRES prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Vrem copii sănătoși? Atunci trebuie să menţinem un echilibru şi să ne implicăm toți, cu responsabilitate Aceasta este una dintre concluziile dezbaterii „Echilibrul, secretul creşterii sănătoase a copiilor” organizate miercuri, 7 noiembrie a.c. de către CeRe, UN FAO şi Tetra Pak, cu participarea unor reprezentanţi ai factorilor implicaţi în formularea politicilor publice și creşterea şi educarea...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Hrana energizantă înainte de Sărbători Principiile dietei raw vegan câştigă popularitate în lumea occidentală, în condiţiile în care tot mai mulţi oameni caută metode de îngrijire a sănătăţii mai holistice (netradiţionale) şi mai orientate spre starea generală de bine a fiinţei umane. Este vorba despre "hrana vie".
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...