Cele mai citite
 


Demisie în masă a medicilor slovaci
sâmbătă, 3 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele publice slovace nu mai pot trata decât cazurile grave, după ce a devenit efectivă demisia joi a 1.226 de medici, a informat guvernul, citat joi de agenţia EFE.
Aproximativ 7.000 de medici din această ţară solicită creşteri salariale de 60 la sută pentru anul viitor, în condiţiile în care guvernul de centru-dreapta a oferit maximum 30 la sută şi eşalonat.

Circa 2.400 de medici au anunţat la începutul lunii octombrie că îşi vor abandona locurile de muncă, însă doar jumătate au făcut realitate această ameninţare.

De la 15 noiembrie, 31 de spitale publice din ţară sunt în stare de urgenţă în faţa lipsei de personal. Salariul mediu al unui medic cu zece ani de experienţă este în Slovacia de 1.300 de euro brut.

În faţa renunţării în masă a medicilor, autorităţile preconizează să ceară ajutor medical Republicii Cehia şi chiar trimiterea pacienţilor în Austria.AGERPRES/(Mihaela Nicolaescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Lipsa de personal din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, suplinită prin munca a 22 de voluntari Douăzeci şi doi de voluntari, absolvenţi ai şcolilor postliceale de asistenţi, lucrează în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu pentru a suplini, într-o oarecare măsură, lipsa de personal cu care se confruntă cea mai mare unitate medicală din judeţ, a declarat miercuri, managerul unităţii, Tiberiu...
Tulcea: Personalul de întreţinere din Spitalul Judeţean de Urgenţă, pe cale să-şi piardă locurile de muncă Numărul personalului de întreţinere din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) este apropiat celui al medicilor unităţii, o parte din aceştia urmând să-şi piardă locurile de muncă săptămâna viitoare.
Sindicate:Ordinul referitor la timpul de muncă în unităţile din sectorul sanitar încalcă flagrant Codul Muncii;cerem abrogarea Sindicatele din Sănătate solicită abrogarea urgentă a OMS 870/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor în unităţile publice din sectorul sanitar, document prin care, spun acestea, medicii, chimiştii şi biologii care efectuează gărzi sunt ''forţaţi...
Reducerea cheltuielilor subminează sistemul de sănătate în statele estice ale UE Măsurile de austeritate din fostele state comuniste membre ale Uniunii Europene au îngreunat şi mai mult povara de pe umerii medicilor, care erau oricum slab plătiţi şi suprasolicitaţi, în Slovacia fiind în continuare în vigoare starea de urgenţă după o demisie în masă, relatează miercuri EUobserver...
Ambasadorul Olandei: Urgenţa luptei împotriva corupţiei în sănătate e subliniată de cazul dezinfectanţilor diluaţi Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner Grubacic, a declarat luni că urgenţa luptei împotriva corupţiei în sistemul de sănătate este subliniată în prezent de cazul dezinfectanţilor diluaţi.
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a scos la concurs mai multe posturi La concursul organizat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa concurenţa este mare, însă nu pentru posturile de asistent medical sau cele de infirmier, 25 la număr, ci pentru locurile de muncă ce nu necesită nicio calificare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, Violeta Florea, purtător de cuvânt al...