Cele mai citite
 


Dr.Corina Zugravu: Postul e bine să fie ţinut, nu face rău
sâmbătă, 3 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dr. Corina Zugravu, medic nutriţionist, recomandă ca postul să fie ţinut pentru că nu creează probleme de sănătate, fiind recomandate alimente de bază de soia, linte, fasole albă, pentru că sunt sănătoase şi gustoase, la care se pot adăuga şi fructele de mare, care sunt de post.
''Ideea potrivit căreia dacă se mănâncă mai multe legume şi fructe s-ar crea dezechilibre nu este reală'', a declarat pentru AGERPRES medicul.
Ea a adăugat că românii au o problemă, aceea că nu sunt moderaţi, ceea ce poate să dăuneze sănătăţii.
''Nu trebuie să se mănânce mult şi dezechilibrat pentru că alimentaţia în exces poate duce la îngrăşare'', a spus medicul.
După un post de 40 de zile, urmează masa de Crăciun, când trebuie acordată o atenţie mare modului în care se consumă alimentele grele după această perioadă lungă de post. Medicul recomandă să se mănânce din fiecare fel de mâncare câte puţin, la fel şi în cazul băuturilor.
"Românii mănâncă mult, beau mult, şi ajung apoi la spital. Trebuie să ne educăm să fim moderaţi", a mai spus dr.Corina Zugravu . AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.univ.dr. Ersilia Alexa de la USAMVB a produs primele dulciuri pentru diabetici, marcă timişoreană (interviu) Un grup de cercetători ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara, condus de prof. univ. dr. Ersilia Alexa, a produs zece alimente speciale destinate celor care au intoleranţă la gluten sau pentru diabetici: cozonaci, cel mai interesant fiind cel gătit...
Alimentaţia sănătoasă – Împărţirea raţiei calorice pe principii alimentare Pe lângă stabilirea necesarului caloric, se impune asigurarea acestuia din anumite principii alimentare, într-o anumită proporţie. Dacă se respectă raportul optim dintre diferitele grupe alimentare, necesarul caloric al organismului va fi asigurat de proteine (12-15%), lipide (28-30%) şi glucide (55-60%)...
Stilul vegan - un mod de viaţă Într-o lume în care suntem cu toţii pe fugă, în care mâncăm de multe ori haotic, negândindu-ne la urmări şi punându-ne singuri în pericol sănătatea, există şi oameni care au decis să aleagă un stil de viaţă sănătos, care îi poate defini din toate punctele de vedere.
Sa ne detoxifiem organismul dupa sarbatori sau oricand simtim nevoia Ce este detoxifierea? Specialistii in diete de detoxifiere spun ca organismul nostru este in permanenta supraincarcat cu toxine datorate poluarii, fumatului, pesticidelor, aditivilor alimentari, alcoolului sau cafeinei.
Alimentatia zilnica. Recomandari orientative Insistam asupra faptului ca alimentele trebuie sa fie consumate în starea lor naturala, cât mai aproape de starea lor naturala sau prelucrate cât mai putin. Alimente recomandabile pentru micul dejun:
Alimentaţia după post După o perioadă lungă de post (ca aceea dinaintea Sărbătorilor de Paşte si Craciun), tubul digestiv şi glandele anexe acestuia sunt nepregătite să facă faţă unei alimentaţii excesive şi indigeste, a declarat pentru AGERPRES dr. Raluca Vişan, medic nutriţionist la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor...