Cele mai citite
 


Lucrările de consolidare a Spitalului Militar de Urgenţă, încheiate
joi, 10 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lucrările de consolidare şi modernizare ale Spitalului Militar de Urgenţă 'Prof. dr. Dimitrie Gerota' din Bucureşti s-au încheiat miercuri, anunţă un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (MDRL), remis AGERPRES.
'Este cel de-al nouălea obiectiv la care se finalizează lucrările de consolidare şi modernizare, fiind totodată şi cel de-al patrulea spital consolidat în cadrul 'Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă - Componenta B: Reducerea riscului seismic', din totalul de 22 unităţi spitaliceşti. Spitalele reprezintă cea mai importantă categorie de clădiri publice, cu o pondere de 25% din totalul obiectivelor cuprinse în cadrul proiectului', informează sursa citată.

Lucrările au avut ca obiectiv principal punerea în siguranţă a clădirii cu o suprafaţă de 2.590 metri pătraţi, cu un număr de 85 paturi, extinderea suprafeţei utile cu aproximativ 400 metri pătraţi pentru asigurarea utilităţilor vitale care condiţionează funcţionarea spitalului (staţie de oxigen, generator electric, centrală termică, centrală telefoane, instalaţii fluide medicale), precum şi satisfacerea normelor sanitare în vigoare, îmbunătăţirea condiţiilor generale în exploatare şi ridicarea nivelului calităţii serviciilor medicale.

De asemenea, s-au mai efectuat o serie de lucrări pentru reabilitarea şi aducerea la standardele impuse de normativele de organizare şi funcţionare a spitalelor, asigurarea şi dotarea cu utilaje, instalaţii şi echipamente moderne, în concordanţă cu cerinţele actuale în domeniu.
Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 12.997.324 lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lucrările de modernizare a Spitalului 'Dr. Carol Davila' din Bucureşti au fost finalizate Lucrările de consolidare şi modernizare a Spitalului Clinic de Nefrologie 'Dr. Carol Davila' din Bucureşti au fost finalizate, valoarea totală a investiţiei la momentul recepţiei ridicându-se la 22,44 milioane lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Cameră: Personalul medical poate primi stimulente financiare lunare Ministerul Sănătăţii, ministerele şi instituţiile cu reţea sanitară proprie pot acorda personalului medical şi de specialitate stimulente financiare lunare, în limita a două salarii minime brute pe ţară, a căror finanţare este asigurată din veniturile proprii ale acestora, în limita bugetului aprobat...
Investiţia de consolidare şi modernizare a Spitalului Dr. Carol Davila a fost preluată de Primăria Capitalei Consiliul General al Municipiului Bucureşti convocat joi, în şedinţă de îndată, a adoptat un proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii actului adiţional la protocolul dintre Municipiul Bucureşti şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru continuare lucrărilor de consolidare şi modernizare...
Covasna: Lucrările de consolidare şi modernizare a SJU se vor finaliza luna viitoare Lucrările de consolidare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, se vor finaliza până la sfârşitul acestui an, a declarat miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor.
Suceava: Proiect de extindere şi modernizare a UPU, finanţat de CJ şi Primărie Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Suceava ar putea fi extinsă de la 890 la 1.900 de metri pătraţi, a declarat, luni, directorul medical al unităţii, medicul urgentist Tiberius Brădăţan.
Arad: A fost semnat contractul de extindere, reabilitare şi modernizare a UPU din cadrul spitalului judeţean Lucrările de extindere, reabilitare şi modernizare a Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad vor începe în primăvara acestui an, valoarea totală a proiectului ridicându-se la peste de 2.700.000 de lei.