Cele mai citite
 


Elton John denunţă 'fasciştii' care-i stigmatizează pe bolnavii de sida
sâmbătă, 3 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Compozitorul şi cântăreţul britanic Elton John i-a denunţat în Australia pe 'fasciştii şi proştii' care-i stigmatizează încă pe bolnavii de sida . 'Să ne debarasăm de acest stigmat dezgustător şi să-i facem să înţeleagă pe aceşti fascişti şi proşti că oamenii au dreptul să trăiască demn', a spus joi seară cântăreţul, aflat la Sydney cu ocazia zilei mondiale de luptă împotriva sida, relatează AFP.

'Nu este o boală care-i afectează doar pe homosexuali, este o boală mondială care-i afectează pe toţi', a spus el, citat de agenţia Australian Associated Press.

Elton John a avertizat în privinţa unei lipse de preocupare a autorităţilor faţă de această problemă; 34 de milioane de persoane din lume au virusul HIV (2010), potrivit ONUSIDA, cifră în scădere datorită în principal accesului mai uşor la tratament, care a contribuit la micşorarea numărului de decese. 'Lupta nu poate fi abandonată. Dacă guvernele încep să dea înapoi şi-şi suspendă finanţările, epidemia se va relua', a avertizat el, pledând pentru 'o nouă luptă' care să ducă la înfrângerea bolii.

Elton John, căsătorit din 2005 cu partenerul său, David Furnish, tată al unui băieţel de un an, Zachary, a creat în 1992 o fundaţie care-i poartă numele şi care a strâns 200 de milioane de dolari pentru programe de prevenire a bolii.

În 40 de ani de carieră, starul a vândut peste 250 milioane de albume.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
Conferinţa Mondială asupra SIDA: Oportunitate de armonizare a strategiilor pentru combaterea acestui flagel Cea de-a 20 Conferinţă internaţională asupra SIDA, care a avut loc între 20 şi 25 iulie, la Melbourne (Australia), a fost o oportunitate pentru experţi de a se întâlni, a schimba impresii şi a armoniza strategiile pentru combaterea acestui flagel, care a provocat moartea a peste 30 de milioane de oameni...
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA Ziua mondială de luptă împotriva SIDA (World AIDS Day) se marchează anual la 1 decembrie.
Dâmboviţa: Fundiţă umană pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA Târgovişte, 30 nov /Agerpres/ - Elevi de la Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino din Târgovişte au realizat, marţi, o fundiţă umană pe platoul din faţa Prefecturii Dâmboviţa, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA.
Rolul important al tinerilor în lupta împotriva SIDA, subliniat de prinţul Harry şi Elton John Prinţul Harry şi cântăreţul britanic Elton John au subliniat joi, la a 21-a Conferinţă internaţională asupra SIDA, organizată în Africa de Sud, rolul esenţial al tinerilor în lupta împotriva pandemiei, transmite AFP.