Cele mai citite
 


În Ziua Mondială împotriva SIDA, angajaţii televiziunii publice italiene au fost sfătuiţi să nu pronunţe cuvântul "prezervativ"
sâmbătă, 3 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În Ziua Mondială împotriva SIDA, marcată joi, angajaţii televiziunii publice italiene /RAI/ au primit un mesaj prin poşta electronică redacţională prin care li se recomanda să evite pronunţarea cuvântului "prezervativ", dispoziţii primite direct de la ministerul sănătăţii, scrie vineri cotidianul Corriere della Sera.
Mesajul primit de toţi realizatorii emisiunilor dedicate Zilei Mondiale împotriva SIDA sugera discuţii generice despre prevenţia în comportamentele sexuale, dar fără a pronunţa cuvântul tabu, "prezervativ".

E-mail-ul a fost semnat de Laura De Pasuqale, una dintre angajatele la un departament administrativ şi logodnica cameramanului privat al lui Silvio Berlusconi. Mesajul a creat nemulţumiri în rândul realizatorilor care aveau o misiune în plus. Noul ministru al sănătăţii, Renato Balduzzi, este un catolic convins, fondator al numeroase organizaţii catolice, şi jurnaliştii de la RAI bănuiesc că el este expeditorul indirect mesajului.

Biroul de presă al ministerului a dezminţit în cursul serii iniţiativa de a fi recomandat evitarea cuvântului "prezervativ". Cert este că în toate emisiunile televizate nu s-a pronunţat cuvântul tabu. Acest aspect a fost denunţat şi de preşedinta reţelei organizaţiilor din domeniul luptei împotriva SIDA, Rosaria Iardino, care a povestit că ministerul sănătăţii a organizat o conferinţă de presă cu o zi înainte unde nu s-a vorbit despre prezervativ şi importanţa acestuia.

Asociaţiile care militează pentru drepturile homosexualilor bănuiesc că incidentul a fost creat din intervenţia Bisericii Catolice.AGERPRES/(Anca Mihai)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
Zece monumente din Rio de Janeiro iluminate în roşu de Ziua mondială împotriva SIDA Primarul oraşului brazilian Rio de Janeiro a organizat joi iluminarea în roşu a zece dintre monumentele metropolei, dintre care celebra statuie a lui Hristos Mântuitorul cu braţele deschise ce domină oraşul, în cadrul acţiunilor pentru Ziua mondială de luptă împotriva SIDA.
Ziua Mondială Anti SIDA marcată la Suceava Ziua Mondială de Luptă Anti-SIDA a fost marcată, luni, la sediul DSP Suceava prin dezbaterea ''HIV-SIDA o problemă a comunităţii'', organizată în cadrul proiectului ''In My SHOES''.
Braşov: Numărul persoanelor infestate cu HIV/SIDA este în creştere în judeţ Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA este celebrată în acest an în România în perioada 6-11 decembrie sub sloganul 'Nimeni nu iubeşte pentru tine. Nimeni nu gândeşte pentru tine'.
Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA ("World AIDS Day") se marchează anual, la 1 decembrie, fiind inaugurată în 1988, în cadrul Conferinţei mondiale privind SIDA de la Londra.