Cele mai citite
 


Iulia Timoşenko are nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă /avocat/
sâmbătă, 3 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lidera opoziţiei ucrainene, fostul prim-ministru Iulia Timoşenko, care se află în închisoare, are nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă, care este imposibil de efectuat în condiţii de detenţie. Potrivit avocatului său, Aleksandr Plathotniuk, la această concluzie ar fi ajuns medici-specialişti cu renume din Ucraina, transmite Interfax.
În acelaşi timp, după cum relatează agenţia de presă Unian, Serviciul Penitenciarelor de Stat din Ucraina (GPtS) susţine că testele medicale la care a fost supusă acum o săptămâna Iulia Timoşenko la o clinică din Kiev au demonstrat că starea sănătăţii ei s-a îmbunătăţit.

Conform serviciului amintit, viaţa Iuliei Timoşenko nu este în pericol şi ea a primit deja concluziile investigaţiilor medicale la care a fost supusă.

Susţinători ai dnei Timoşenko declaraseră anterior că starea ei de sănătate se deteriorează de la o zi la alta. Avocatul poporului /ombudsmanul/ din Ucraina, Nina Karpaciova, care a vizitat-o pe Iulia Timosenko în închisoare la 21 noiembrie, a relatat că, în timpul discuţiei, ea nu a putut să se ridice din pat. 'Are nevoie să fie examinată şi tratată în afara închisorii' - a fost concluzia dnei Karpaciova.

Din cauza stării de sănătate, Iulia Timoşenko a fost în imposibilitate de a fi prezentă la 1 decembrie la şedinţa de judecată pentru examinarea recursului împotriva sentinţei în aşa-numitul 'dosar al gazelor'. Cu toate acestea, judecătorul a considerat că şedinţa poate continua, deşi avocaţii ei au insistat asupra amânării acesteia. La sfârşitul lunii octombrie, ea a fost condamnată la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în semnarea acordurilor gaziere cu Rusia în ianuarie 2009.

Nu există informaţii oficiale cu privire la starea de sănătate a Iuliei Timoşenko. Potrivit ziarului Segodnia, cu referire la informaţii neconfirmate, în timpul investigaţiilor medicale la care a fost supusă Timoşenko s-a constatat că ea are o hernie de disc.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Bloc operator ultramodern, inaugurat la Clinica de Neurochirurgie Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj dispune, începând de vineri, de un nou bloc operator, cu cinci săli de intervenţie chirurgicală dotate cu aparatură ultramodernă, proiectul pentru realizarea acestuia totalizând două milioane de euro, care au fost alocaţi de Consiliul...
Caraş-Severin: Prima intervenţie chirurgicală din Reşiţa prin laparoscopie urologică La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a avut loc, vineri, prima intervenţie chirurgicală realizată prin metoda 'laparoscopie urologică', aparatura fiind achiziţionată prin finanţarea acordată de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin.
Olt: Intervenţie chirurgicală în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă formată din trei medici printre care şi un obstetrician de la Spitalul Niguarda din Milano a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală cu laparoscopul din blocul materno-infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, intervenţie ce constituie o premieră pentru spitalul din Slatina.
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
Medic din Braşov, trimis în judecată pentru luare de mită Marius Nica, medic primar - specialitatea ortopedie traumatologie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, fiind acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.
Intervenţie chirurgicală în premieră La Spitalul de Urgenţă Pediatrică "Marie Curie" (Budimex) a avut loc joi în premieră o intervenţie chirurgicală care a utilizat o tehnică nouă.