Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii: Au fost identificate primele două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal
sâmbătă, 3 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La sfârşitul săptămânii trecute au fost identificate primele două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal, conform raportărilor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile către Ministerul Sănătăţii(MS).
Potrivit unui comunicat remis, vineri, AGERPRES de MS, este vorba despre două tinere însărcinate, care în prezent se află în tratament retroviral, starea de sănătate a acestora fiind bună.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură să asculte sfatul medicilor şi să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor. Totodată, medicii reamintesc faptul că metoda cea mai sigură de prevenire a îmbolnăvirilor o reprezintă vaccinarea antigripală.
Ministerul Sănătăţii derulează şi în acest an Campania de vaccinare gratuită antigripală.
În cadrul acestei campanii au fost vaccinate antigripal peste 200.000 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire, precizează sursa citată.
De asemenea, zilele acestea a fost finalizată achiziţia a 745.400 doze de vaccin gripal, de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare ''Cantacuzino'', care, începând de săptămâna viitoare, vor fi utilizate pentru continuarea campaniei de vaccinare antigripală a populaţiei cu risc ridicat de îmbolnăvire, se mai arată în comunicatul MS.AGERPRES/(AS - Marina Bădulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
MS a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu încă 143.000 numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă, în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.
Galaţi: A început campania de vaccinare antigripală gratuită la nivelul judeţului Campania de vaccinare antigripală gratuită a început la nivelul judeţului Galaţi, iar din cele aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), fiecare medic de familie a primit câte 30 de doze.
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru sezonul 2015- 2016