Cele mai citite
 


Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat: Două elicoptere pentru SMURD se află în procedură de licitaţie
sâmbătă, 3 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru (PSD), a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că două din cele şase elicoptere pentru SMURD, cu care va fi dotată fiecare regiune de dezvoltare a României, se află în procedură de licitaţie.
'Există în proiect intenţia de a se procura încă şase elicoptere pentru SMURD. Două sunt astăzi în procedura de licitaţie şi se va finaliza această procedură în cel mai scurt timp. Unul va fi repartizat pe zona Timişoara, iar al doilea se pare că pe zona Constanţa. Probabil că, dacă vor fi fonduri şi anul viitor, vor fi procurate şi celelalte patru elicoptere, în aşa fel încât să se acopere toate regiunile de dezvoltare. Aici ar trebui să se îndrepte fondurile, nu spre alte zone unde se sifonează banii', a declarat Rotaru.
Senatorul PSD a precizat, legat de implementarea acestui proiect, că există probleme legate de infrastructura necesară aterizării elicopterelor în zonele unde vor fi repartizate.
'Să vedem unde vor coborî elicopterele, pentru a transporta bolnavii foarte rapid la spitalul cel mai apropiat. De asemenea, cu resursa umană e o problemă. O să cumpărăm elicopterele pentru zona respectivă şi o să constatăm că, fie nu avem dotarea în spitalul respectiv şi trebuie să mergem în altă parte, fie nu avem medici', a adăugat Rotaru.
Propunerea legislativă privind alocarea unui elicopter pentru SMURD în fiecare regiune de dezvoltare a României a fost adoptată tacit, marţi, de Senat.
Proiectul legislativ prevede ca fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare să primească un elicopter pentru a deservi populaţia din judeţele care o compun.
Propunerea de lege a fost iniţiată de mai mulţi deputaţi PDL, PSD şi reprezentanţi ai minorităţilor naţionale, altele decât UDMR. Legea are un caracter ordinar şi va fi transmisă Camerei Deputaţilor, care o va dezbate în calitate de Cameră decizională.AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat:Propunerea privind alocarea unui elicopter SMURD în fiecare regiune de dezvoltare, adoptată tacit Propunerea legislativă privind alocarea unui elicopter pentru SMURD în fiecare regiune de dezvoltare a României a fost adoptată tacit, marţi, de Senat.
Cseke Attila: Toate elicopterele pentru SMURD sunt meritul miniştrilor Sănătăţii din UDMR Toate cele cinci elicoptere SMURD existente acum în ţară au fost programate, contractate şi finanţate în timpul miniştrilor Sănătăţii de la UDMR, a declarat joi deputatul UDMR Cseke Attila.
Cluj: Mircia Giurgiu cere câte un elicopter medical pentru fiecare regiune de dezvoltare Deputatul Mircia Giurgiu, propus pentru excluderea din PDL, a pregătit un proiect legislativ prin care toate cele opt regiuni de dezvoltare să fie dotate cu câte un elicopter pentru intervenţii în cazuri medicale.
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea elicoptere SMURD în fiecare regiune de dezvoltare Deputatul PC Tudor Ciuhodaru a declarat, duminică, presei, că vrea ca în fiecare regiune de dezvoltare a României să existe un elicopter SMURD, mai ales că în urma desfiinţării şi comasării spitalelor transportul rapid către Unităţile de Primire a Urgenţelor este esenţială pentru supravieţuirea bolnavilor...
Harghita: Un nou proiect European pentru dotarea şi modernizarea ISU şi SMURD Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD Harghita vor fi dotate cu echipamente moderne în cadrul unui proiect European care are ca scop îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă.
Parlamentarii au început luni sesiunea ordinară de toamnă Parlamentul şi-a reluat activitatea luni, când se deschide cea de-a doua sesiune ordinară din acest an, convocată de preşedinţii Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi Senatului, Mircea Geoană.