Cele mai citite
 


Reapariţia epidemiei de rujeolă în Europa, România printre primele ţări afectate
sâmbătă, 3 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
După progrese importante din 2003 până în 2009 spre eliminarea rujeolei în Europa, cazurile de transmitere sunt din nou în creştere după mai mulţi ani de declin, informează Associated Press şi AFP.
Obiectivul eliminării rujeolei în Europa până în 2015 va fi dificil de atins ca urmare a reapariţiei bolii atribuite ratei scăzute de vaccinare la populaţiile cele mai vulnerabile, subliniază Centrele federale americane de control şi prevenire a bolilor /CDC/.
În 2011, epidemii de rujeolă au fost semnalate în 36 din cele 53 de ţări ale continentului european, existând peste 26.000 de cazuri de rujeolă raportate în Europa şi nouă decese. Cele mai multe dintre cazuri au fost în Franţa, Spania şi România.
Rujeola a fost în declin în Europa, dar numărul de cazuri a început să crească brusc din 2009. Un expert în rujeolă de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii afirmă că oamenii iau "o decizie periculoasă" hotărând să sară peste vaccin. Epidemia europeană este de asemenea în spatele unor cazuri de rujeolă în Statele Unite.
Virusul rujeolei este unul dintre cei mai contagioşi agenţi patogeni umani. O persoană infectată poate contamina până la 20 de persoane neprotejate şi aceasta poate conduce la complicaţii grave, uneori mortale. El este transmis în principal pe calea aerului.
Rujeola afectează peste 10 milioane de copii si este responsabilă pentru 120.000 de decese pe an la nivel mondial, potrivit OMS. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Focarele de rujeolă se înmulţesc în Franţa, Germania, Belgia şi România (OMS) Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) atrage atenţia asupra înmulţirii focarelor de rujeolă în Europa, ţări precum Franţa, Germania, Belgia şi România fiind cele mai afectate, relatează AllMediaNY.
Importante focare de rujeolă în Europa, inclusiv în România, îi avertizează OMS pe turiştii de Paşti Turiştii britanici care îşi vor petrece vacanţa de Paşti pe bătrânul continent au fost avertizaţi că, după cum a informat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, se înregistrează focare şi un număr crescând de cazuri de rujeolă în mai multe ţări europene, între care şi România, dar şi Germania, Olanda...
OMS România: În România există o scădere a numărului de copii vaccinaţi Rata de vaccinare a copiilor în România este în scădere, a declarat luni reprezentantul OMS în România Victor Olsavszky cu prilejul unei dezbateri.
Comunicat de presă - Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013 Dezbatere în Senat: Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă includerea vaccinului pneumococic conjugat în programele naţionale de imunizare în lumea întreagă
Rata mare a avorturilor din România, rezultat al ajutorului american pentru contracepţie Date recente publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că România are cea mai mare rată a avorturilor din Europa - 480 de avorturi la fiecare 1.000 de născuţi vii, ceea ce reprezintă peste dublul mediei din UE. Totodată, are una dintre cele mai mari rate ale mortalităţii materne, cu 27...
OMS: Numărul deceselor provocate de rujeolă a scăzut foarte mult în ultimul deceniu, dar nu suficient Numărul deceselor provocate de îmbolnăvirile de rujeolă (pojar) la nivel mondial a scăzut cu aproape 75% în ultimul deceniu, o scădere importantă dar care nu atinge obiectivul de 90% fixat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform unui studiu publicat de OMS, transmite Associated Press.