Cele mai citite
 


Ţările asiatice trebuie să se pregătească pentru o creştere a 'cazurilor serioase' de gripă porcină (OMS)
joi, 10 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel miercuri la ţările din Asia, relativ puţin afectate de virusul gripal A/H1N1 până în prezent, să fie pregătite pentru o creştere a 'cazurilor serioase' odată cu apropierea iernii, relatează AFP.
'O creştere a cazurilor /de gripă porcină/ în această iarnă este o realitate posibilă în Asia de Sud-Est', a declarat directorul OMS din regiune, Samlee Plianbangchang, în cadrul unei întâlniri la Kathmandu, în Nepal, cu miniştrii sănătăţii din 11 ţări din Asia de Sud-Est.

'Spitalele trebuie să se pregătească pentru o creştere a cazurilor serioase care necesită o tratare activă a bolnavilor, în special cu antivirale', a spus el.

OMS a oferit asistenţă tehnologică şi financiară pentru trei mari fabricanţi de vaccinuri din regiune, însă acestea nu vor putea fi disponibile decât la începutul iernii, a precizat organizaţia.

Potrivit ultimului bilanţ global publicat de OMS, la 4 septembrie erau înregistrate 2.837 de decese cauzate de îmbolnăvirea cu virusul gripal A/H1N1 în întreaga lume.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campania de vaccinare pentru virusul A/H1N1 va demara în decembrie România va demara campania de vaccinare împotriva virusului A/H1N1 la începutul lunii decembrie, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis miercuri AGERPRES.
Administraţia Spitalelor pregăteşte strategia de prevenire a gripei în şcoli Bucureşti, 9 sep /Agerpres/ - Administraţia Spitalelor şi Servicii Medicale (ASSM) se va întâlni, vineri, cu medicii şcolari coordonatori pentru a pregăti strategia privind prevenirea gripei A/H1N1 în şcolile din Bucureşti.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.