Cele mai citite
 


Republica Cehă trimite 30 de medici militari în Slovacia
sâmbătă, 3 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul ceh va trimite 30 de medici militari în spitale din Slovacia, unde peste 1.000 de doctori şi-au dat demisiile, fiind nemulţumiţi de salariile primite, relatează vineri Associated Press.
Premierul Republicii Cehe Petr Necas a precizat că medicii cehi vor putea rămâne în Slovacia timp de 60 de zile. Ministrul ceh al apărării, Alexandr Vondra, a menţionat vineri că medicii vor fi trimişi să-şi ocupe noile posturi în ţara vecină la sfârşitul acestei săptămâni.

Joi au devenit efective demisiile a 1.226 de medici slovaci din circa 7.000 de spitale de stat, iar guvernul slovac a făcut apel la ţările învecinate să-i vină în ajutor. Potrivit Ministerului Sănătăţii de la Bratislava, alte state din jur, între care Austria, Ungaria şi Polonia, s-au oferit să trateze pacienţi slovaci în spitale situate în apropiere de graniţă, în caz de necesitate.

Circa 2.400 de medici au anunţat la începutul lunii octombrie că îşi vor abandona locurile de muncă, însă doar jumătate au pus în practică această ameninţare, o parte acceptând o creştere a salariilor cu 300 de euro.

Salariul mediu al unui medic cu zece ani de experienţă este în Slovacia de 1.300 de euro brut.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Dolj: Medicii români cu experienţă în psihiatrie şi neurologie, căutaţi pentru joburi în Germania şi ţările scandinave Craiova, 11 nov /Agerpres/ - Câteva sute de medici şi asistenţi medicali, cu sau fără experienţă, care doresc să plece în străinătate, au participat luni la un târg de joburi organizat la Craiova, posturile oferite fiind în Germania, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Norvegia, Suedia şi Danemarca...
Amploarea crizei sociale va face ca protestele din Europa de Est să se radicalizeze (secretarul CIPI) Amploarea crizei sociale şi lipsa de perspective de ameliorare vor face ca protestele din Europa de Est să continue, să se extindă şi să se radicalizeze. Interesele sociale divergente vor deveni mai clare şi vor ieşi la suprafaţă problemele reale de clasă. Dar problemele istorice de perspectivă politică...
Explozie Valea Cascadelor/ Colintineanu: Celulă de criză la nivelul MS; un bărbat operat în regim de urgenţă la Floreasca Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a anunţat că s-a format o celulă de criză la nivelul MS, în urma exploziei care a avut loc duminică într-un târg de vechituri din cartierul Militari.
Ungaria: Tinerii medici vor să lucreze în continuare în străinătate Numeroşi tineri medici din Ungaria preferă în continuare să-şi caute un loc de muncă mai bine plătit în străinătate decât să rămână în ţară, în ciuda faptului că guvernul de centru-dreapta a facilitat condiţii pentru studiile lor, spre exemplu prin eliminarea obligativităţii ca absolvenţii să rămână...
Ungaria: Tinerii medici vor să lucreze în continuare în străinătate Numeroşi tineri medici din Ungaria preferă în continuare să-şi caute un loc de muncă mai bine plătit în străinătate decât să rămână în ţară, în ciuda faptului că guvernul de centru-dreapta a facilitat condiţii pentru studiile lor, spre exemplu prin eliminarea obligativităţii ca absolvenţii să rămână...