Cele mai citite
 


Reţeaua Wi-Fi, dăunătoare fertilităţii (studiu)
luni, 3 decembrie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

Potrivit unui recent studiu argentinian, expunerea bărbaţilor la undele Wi-Fi ar afecta calitatea spermei. Bărbaţii ar trebui să se gândească de două ori înainte să navigheze pe internet cu laptopul pe genunchi, se arată în studiul realizat de cercetători de la Nascentis Medicina Reproductiva din Cordoba şi publicat în 'Fertility and Sterility'.

Experimentul a constat în aşezarea unor eşantioane de spermă de la 29 de bărbaţi sănătoşi în apropierea unui calculator portabil, conectat la Wi-Fi. După patru ore, au observat că 25% din spermatozoizi încetaseră să se mişte şi că ADN-ul era afectat la 9% dintre ei. Altele sunt rezultatele pentru eşantioanele aşezate departe de laptop: 14% dintre spermatozoizi nu se mişcau şi numai 3% se alteraseră, relatează 20minutes.ch.

Rezultatele i-au condus pe cercetători la concluzia că radiaţiile electromagnetice emise în timpul comunicaţiilor prin Wi-Fi sunt vinovate de degradările observate. Cauzele exacte nu sunt însă clare. 'Nu ştim deocamdată dacă efectul apare în prezenţa tuturor laptopurilor conectate la internet Wi-Fi sau ce condiţii de utilizare accentuează acest efect', se spune în studiu. Cercetările vor continua pentru a lămuri lucrurile rămase neclare.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Utilizarea laptopurilor afectează fertilitatea masculină /studiu/ Cercetători ştiinţifici de la Centrul medical de reproducere Nascentis din Cordoba /Argentina/ au constatat că computerele sprijinite pe picioare pot afecta fertilitatea masculină, informează presa locală, citată de EFE.
Sperma, indice al stării de sănătate (studiu) Bărbaţii a căror spermă prezintă deficienţe au adesea probleme de sănătate de natură foarte variată. Volumul, concentraţia, numărul de spermatozoizi, motilitatea (capacitate de deplasare) sau morfologia sunt tot atâţia indici ai calităţii spermei şi, prin urmare, ai capacităţii de fecundare - indică...
Obezitatea se transmite prin spermă (studiu) Un studiu realizat recent de cercetători danezi arată că o creştere în greutate poate afecta ADN-ul prezent în spermă, iar schimbările genetice se pot transmite copilului, scrie metronews.fr.
Probleme de fertilitate – stil de viata Milioane de oameni sunt afectati de infertilitate, iar cauzele pot fi multiple. Un cuplu din zece are nevoie de peste un an pentru a concepe un copil, unul din douazeci de peste doi ani si unul din sase recurge la ajutorul medicului pentru infertilitate. Insa multe cupluri ar putea concepe fara...
Bărbaţii care petrec multe ore în faţa televizorului au o calitate mai slabă a spermei (studiu) Bărbaţii care petrec peste 20 de ore pe săptămână în faţa televizorului ar avea o calitate a spermei inferioară celor care se abţin să se uite la micul ecran, relevă un studiu american publicat marţi şi citat de AFP.
Cantitatea şi calitatea spermei, la nivel global, sunt în scădere (studiu) Deşi populaţia planetei a depăşit 7 miliarde de oameni, iar tendinţa este de continuă creştere, oamenii de ştiinţă atrag atenţia asupra scăderii calităţii şi cantităţii spermei, cel puţin în anumite regiuni ale lumii, declin ce poate avea numeroase cauze, de la ţinerea telefoanelor celulare în buzunar...