Cele mai citite
 


Suceava: Secţia de chirurgie generală a Spitalului judeţean adusă la standarde europene cu 1,4 milioane de lei
sâmbătă, 3 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, vineri, la inaugurarea Secţiei de chirurgie generală din cadrul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, reabilitată şi modernizată conform standardelor europene, din fonduri alocate de administraţia judeţeană, care are în subordine unitatea medicală.
Investiţia se ridică la o valoarea de aproximativ 1,4 milioane de lei. Secţia de chirurgie generală se alătură astfel celorlalte secţii medicale ce au beneficiat în acest an de lucrări de reabilitare şi modernizare, respectiv Unitatea de Primire a Urgenţelor, Serviciul de ambulatoriu, Imagistică şi radiologie, Anestezie Terapie Intensivă şi o parte din Blocul Operator.
'O secţie extrem de importantă pe care am reuşit să o modernizăm, nu fără eforturi mari (...) Anul 2011 a fost pentru spitalul judeţean unul în care, dacă tragem linie şi adunăm, rezultă peste 6 milioane de euro investiţi până acum, iar alte secţii urmează să intre şi ele în reabilitare', a spus Flutur.
În prezent, Secţia de chirurgie generală are 81 de paturi, dintre care 12 într-un un sector septic, un compartiment de chirurgie toracică dispunând de şase paturi, saloanele având între unul şi trei paturi, fiecare. Serviciul medical în acest sector spitalicesc este asigurat de nouă medici chirurgi (şapte medici primari şi doi specialişti), 17 asistente medicale şi 11 infirmiere. Potrivit datelor statistice, anual, prin această secţie trec peste 3.100 de pacienţi.
'Se ştie foarte bine că, în ultima perioadă, au fost depuse eforturi uriaşe pentru îmbunătăţirea imaginii şi activităţii în cadrul Spitalului Judeţean, pentru ca din paragina în care se afla în urmă cu aproximativ trei ani să se ajungă acum la o unitate sanitară care se bate cu cele mai moderne din ţară, ba chiar şi cu unele din Europa', a spus managerul unităţii, Vasile Râmbu. Totodată, el a precizat că spitalul judeţean nu are în prezent probleme în ceea ce priveşte asigurarea acestor secţii cu materiale sanitare şi medicamente.AGERPRES/(A - Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Secţia ATI a Spitalului Judeţean modernizată şi dotată la standarde europene Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, modernizată şi dotată la standarde europene, a fost inaugurată joi în prezenţa preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur.
Mehedinţi: Lucrări de modernizare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi a alocat de la buget suma de 200.000 lei, necesară pentru decontarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei ing.Marius Bălu.
Suceava: Cinci secţii ale Spitalului judeţean modernizate cu bani de la Guvern şi CJ Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a participat, miercuri, la inaugurarea a cinci secţii din cadrul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, modernizate cu fonduri alocate de Ministerul Sănătăţii şi CJ Suceava. Este vorba despre secţiile Medicină Internă...
Unităţi de terapie intensivă arşi grav înfiinţate în spitalele de urgenţă mari - proiect ministerul Sănătăţii (MS) vrea să înfiinţeze "unităţi de terapie intensivă arşi grav" cu cel mult zece paturi în spitalele mari de urgenţă, în care angajaţii vor primi un spor de muncă de 100%, noile structuri urmând să se ocupe de astfel de cazuri în timp real şi în regim de maximă urgenţă.
Precizări privind secţia ATI a spitalului Floreasca din Capitală Primăria Sectorului 1 a efectuat lucrări de reabilitare şi igienizare a Secţiei Anestezie Terapie Intensivă din Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, în cursul anului 2009, precizează conducerea spitalului într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.