Cele mai citite
 


Zece monumente din Rio de Janeiro iluminate în roşu de Ziua mondială împotriva SIDA
sâmbătă, 3 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul oraşului brazilian Rio de Janeiro a organizat joi iluminarea în roşu a zece dintre monumentele metropolei, dintre care celebra statuie a lui Hristos Mântuitorul cu braţele deschise ce domină oraşul, în cadrul acţiunilor pentru Ziua mondială de luptă împotriva SIDA.
"Este un mod de a aminti populaţiei că SIDA este încă incurabilă şi că prezervativul este singurul mijloc dovedit tehnic de combatere a virusului HIV şi a altor boli cu transmitere sexuală", a declarat Carlos Tufvesson, responsabil al Diversităţii sexuale din Rio într-un comunicat, citat de AFP.

Această iluminare în roşu va dura trei zile la Rio de Janeiro. Argentina, Australia, Africa de Sud, Marea Britanie, Statele Unite, Canada, China şi Irlanda se numără printre ţările ce participă la această campanie.

Sâmbătă, municipalitatea va oferi teste pentru detectarea virusului HIV şi a sifilisului în 185 de posturi de sănătate din oraş, iar rezultatele vor fi disponibile în 10 zile.

Primăria a investit două milioane de reali /825.000 de euro/ în această acţiune, cea mai mare investiţie făcută de o municipalitate din Brazilia în cadrul campaniei "Fiţi la curent", ce încearcă să lupte împotriva ignoranţei, a prejudecăţilor şi dezinformării în legătură cu SIDA.

"Atunci când ştim că 250.000 de brazilieni trăiesc cu HIV fără să ştie, noi înţelegem amploarea acestei acţiuni a primăriei", a subliniat Tufvesson.

Brazilia a reuşit să stabilizeze epidemia de SIDA şi a înregistrat chiar o uşoară scădere de 0,61% de noi cazuri din 2009 până în 2010, a declarat luni Ministerul Sănătăţii.

Cu toate acestea, autorităţile sunt îngrijorate de cazurile în creştere în rândul bărbaţilor homosexuali între 15 şi 24 de ani şi mai ales travestiţi.

Tinerii gay din această grupă de vârstă afectaţi de boală reprezentau 46,4% în 2010 faţă de 25,2 % în 1990, potrivit ministerului.AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA Ziua mondială de luptă împotriva SIDA (World AIDS Day) se marchează anual la 1 decembrie.
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA ("World AIDS Day") se marchează anual, la 1 decembrie, fiind inaugurată în 1988, în cadrul Conferinţei mondiale privind SIDA de la Londra.
DOCUMENTAR: 35 de ani de când SIDA a fost descrisă pentru prima oară La 5 iunie 1981, o boală epidemică, numită ulterior SIDA ("sindromul imunodeficienţei umane dobândite"), a fost descrisă pentru prima oară de către medicul Michael Gottlieb de la UCLA Medical Center (SUA), specializat în imunologie. Gottlieb a descris în "Morbidity and Mortality Weekly Report", jurnalul...