Cele mai citite
 


Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, marcată prin programe artistice
sâmbătă, 3 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi va fi marcată, sâmbătă, în foaierul Sălii Radio "Mihail Jora" şi în Club A prin diverse programe artistice.
Liga pentru promovarea şi apărarea drepturilor persoanelor cu handicap din România îi invită pe cei interesaţi la cea de-a VI-a ediţie a Ligii de sărbătorire a Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi ce va avea loc în foaierul Sălii Radio "Mihail Jora".
Evenimentul constă într-o expoziţie de pictură, lucrări artizanale şi un program artistic, toate realizate de persoanele cu dizabilităţi.
Cu această ocazie, se vor lansa imnul persoanelor cu dizabilitate al cărui autor e Neluţu Trandafir, persoană cu handicap de la Grupul "De la Gorj cu veselie" şi un proiect de propunere legislativă privind persoanele cu sindrom Down.
Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi va fi marcată şi în Club A, printr-un eveniment al Patronatului Medicinii Integrative, ce va include recitaluri de muzică, o tombolă cu premii, precum şi oferirea de informaţii despre un stil de viaţă sănătos. Recitalurile de muzică din cadrul evenimentului vor fi susţinute de cei mai talentaţi copii din cadrul Fundaţiei Ada for You.
***
Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 1992, prin rezoluţia 47/3, pentru a marca încheierea Deceniului Naţiunilor Unite dedicat persoanelor cu handicap (1983-1992).
Cei zece ani au constituit o perioadă de conştientizare, de dezvoltare şi implementare a unor programe destinate îmbunătăţirii situaţiei acestei categorii sociale defavorizate.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în prezent, aproximativ 650 milioane de persoane (10% din populaţia lumii), trăiesc cu un handicap. Între misiunile OMS se regăseşte şi îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru persoanele cu handicap, prin eforturi naţionale, regionale şi globale.
Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi are ca obiectiv promovarea înţelegerii în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi bunăstării acestora. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.
Acţiunea de elaborare a unei Convenţii a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi s-a demonstrat a fi un excelent exemplu privind modul în care principiul totalei participări poate fi pus în practică, pentru dezvoltarea unui societăţi adevărate, în cadrul căreia toate vocile să fie auzite. AGERPRES/(AS - Iulia Petre Carciog, documentare)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi (documentar) Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, care se marchează pe 3 decembrie, a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 1992, prin rezoluţia 47/3, pentru a marca încheierea Deceniului Naţiunilor Unite dedicat persoanelor cu handicap (1983-1992).
Cluj: Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată printr-o suită de manifestări Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este marcată joi şi vineri printr-o suită de manifestări organizate cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj.
Incluziunea persoanelor cu dizabilităţi, temă de dezbatere la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi a fost marcată joi la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România prin dezbaterea publică "Incluziune, implicare, viaţă independentă - 3DecembrieALTfel", prilej cu care s-au evidenţiat o serie de probleme ale persoanelor aflate în dificultate.
Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, proclamată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 1992, se marchează anual la 3 decembrie.
Soluţii IT pestru persoane cu dizabilităţi, dezvoltate de specialişti clujeni, câştigătoare ale unor premii în Olanda Două aplicaţii software realizate de IT-iştii unei firme clujene au câştigat premii la Computable Awards Olanda.
Pentru prima dată în acest an va fi marcată şi în România Ziua Internaţională a Sindromului Down Ziua Internaţională a Sindromului Down (21 martie), recunoscută oficial de Naţiunile Unite în 2011, va fi marcată pentru prima dată şi în România printr-o serie de evenimente organizate de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD).