Cele mai citite
 


Campania de vaccinare pentru virusul A/H1N1 va demara în decembrie
joi, 10 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
România va demara campania de vaccinare împotriva virusului A/H1N1 la începutul lunii decembrie, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis miercuri AGERPRES.
Totodată, Institutul Cantacuzino va putea produce până la sfârşitul anului circa cinci milioane de doze, urmând ca de anul viitor producţia să aibă o cadenţă de aproximativ un milion de doze pe lună.

Comitetul de coordonare şi acţiune al MS în cazul gripei A/H1N1 s-a întrunit miercuri pentru a stabili noi măsuri pentru prevenirea infectării cu noul virus gripal.
Comitetul a decis stabilirea unor proceduri suplimentare de monitorizare, prevenţie şi reacţie în cazul îmbolnăvirilor cu A/H1N1 în sistemul de învăţământ.

Procedurile vor fi finalizate joi şi vor fi aprobate prin Ordin al ministrului Sănătăţii.
De asemenea, în cadrul întâlnirii, Comitetul a stabilit categoriile de populaţie cu risc ridicat de îmbolnăvire şi răspândire şi prioritizarea lor în campania de vaccinare care va avea loc imediat după finalizarea producerii vaccinului pandemic de către Institutul Cantacuzino.
Astfel, primele categorii prioritare la vaccinare sunt cadrele medicale, personalul din cadrul serviciilor esenţiale, copiii din sistemul de învăţământ şi gravidele.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ţările asiatice trebuie să se pregătească pentru o creştere a 'cazurilor serioase' de gripă porcină (OMS) Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel miercuri la ţările din Asia, relativ puţin afectate de virusul gripal A/H1N1 până în prezent, să fie pregătite pentru o creştere a 'cazurilor serioase' odată cu apropierea iernii, relatează AFP.
Administraţia Spitalelor pregăteşte strategia de prevenire a gripei în şcoli Bucureşti, 9 sep /Agerpres/ - Administraţia Spitalelor şi Servicii Medicale (ASSM) se va întâlni, vineri, cu medicii şcolari coordonatori pentru a pregăti strategia privind prevenirea gripei A/H1N1 în şcolile din Bucureşti.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.