Cele mai citite
 


Constanţa: Cauza morţii bărbatului căruia un poliţist i-a pulverizat în faţă spray lacrimogen - meningita
duminică, 4 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii legişti au stabilit, sâmbătă, că decesul bărbatului în vârstă de 55 de ani, transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa după ce în urma unui scandal pe care l-a iscat la Oficiul Poştal din comuna Adamclisi un poliţist i-a pulverizat în faţă spray lacrimogen, a fost cauzat de meningită, boală de care acesta suferea, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, Carmen Şerbănescu.
Potrivit acesteia, moartea bărbatului nu ar avea legătură cu acţiunea poliţistului de a-i pulveriza acestuia în faţă spray lacrimogen, victima decedând din cauza ''unei stări toxico-septice provocate de o meningită purulentă''.
Ancheta internă a IPJ Constanţa în acest caz este în derulare, fiind sesizaţi şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunal.
Reprezentanţii IPJ au menţionat că pulverizatorul folosit de poliţist ''este destinat imobilizării unor persoane recalcitrante, fără a le produce vătămări corporale''.
Pe 30 noiembrie, la Oficiul Poştal Adamclisi, în timp ce mai multe persoane intenţionau să-şi ridice pensiile, printre care şi săteanul respectiv, acesta a devenit agresiv şi a adresat injurii lucrătorilor poştei şi clienţilor, fiind solicitată intervenţia unui echipaj de poliţie.
''Poliţiştii l-au somat pe bărbatul în cauză să înceteze manifestarea agresivă, în caz contrar urmând să folosească spray-ul iritant lacrimogen. Acesta a refuzat să coopereze, fapt pentru care unul dintre poliţişti a folosit spray-ul iritant lacrimogen din dotare, pulverizând în direcţia persoanei recalcitrante, care s-a calmat'', a precizat, într-un comunicat remis presei, IPJ Constanţa.
După aproximativ patru ore de la producerea incidentului, familia bărbatului a solicitat un echipaj de ambulanţă pentru că acesta se simţea rău, pacientul fiind transportat la Spitalul Municipal Medgidia şi, ulterior, la SCJU Constanţa, unde a fost spitalizat în stare de comă, iar vineri a murit. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Un pensionar a murit după ce un poliţist i-a pulverizat în faţă spray lacrimogen Un bărbat în vârstă de 55 de ani a murit, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, unitate unde fusese transportat după ce, în urma unui scandal pe care l-a iscat la Oficiul Poştal din comuna Adamclisi, un poliţist i-a pulverizat acestuia în faţă un spray lacrimogen.
Constanţa: Bătrân dispărut după ce a fost luat cu ambulanţa de acasă şi dus la spitalul de la Medgidia Un bătrân semiparalizat, de 72 de ani, din satul constănţean Negureni ce aparţine de oraşul Băneasa, este dat dispărut şi căutat de poliţişti după ce a fost luat cu ambulanţa de acasă luni, dus apoi la Spitalul Municipal Medgidia şi lăsat ulterior să plece pentru că nu a fost necesară internarea.
Cazul Ekeng: Medicul de pe ambulanţă nu a efectuat manevre de resuscitare, anulând orice şansă de supravieţuire a fotbalistului Procurorii de la Parchetul Capitalei susţin că Mihaela Duţă, medicul de pe ambulanţa Puls, nu a efectuat manevre de resuscitare în cazul fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, anulând practic orice şansă de supravieţuire a acestuia.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Arafat: Am reuşit să aducem ambulanţa şi pompierii în acelaşi dispecerat; la Constanţa şi Bucureşti nu vor să colaboreze Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că în aproape toate judeţele din ţară s-a reuşit aducerea ambulanţei şi pompierilor într-un dispecerat integrat, însă la Bucureşti şi Constanţa cele două instituţii...
Alba: Ambulanţă răsturnată - accident soldat cu rănirea uşoară a trei persoane printre care un pacient O ambulanţă s-a răsturnat, vineri, pe DN1, la intersecţia cu drumul către localitatea Sîntimbru, în urma coliziunii cu un autoturism care nu i-a acordat prioritate de trecere, ambulanţierul, asistenta şi un pacient fiind răniţi uşor.