Cele mai citite
 


Nana Mouskouri a vizitat pentru a doua oară maternitatea de la Spitalul "Sfântul Pantelimon"
duminică, 4 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cunoscuta cântăreaţă Nana Mouskouri, ambasador al UNICEF, a vizitat sâmbătă dimineaţă maternitatea de la Spitalul "Sfântul Pantelimon" care face parte din proiectul "Spitalul prieten al copilului".
Ea a apreciat progresele făcute de la prima sa vizită din urmă cu trei ani, când a venit pentru prima dată în această unitate unde se nasc 2.500 de copii anual.
Nana Mouskouri a evidenţiat că spitalele trebuie susţinute şi cu mijloace tehnice pentru a putea acorda îngrijiri copiilor, care reprezintă viitorul umanităţii.
Ea s-a referit şi la suportul pe care trebuie să îl primească mamele, acestea fiind direct implicate în îngrijirea şi educarea copiilor.
Copiii trebuie să fie sănătoşi şi să crească în condiţii bune pentru că ei sunt viitorul, ei sunt cei care vor crea o lume mai bună, a reliefat Nana Mouskouri, subliniind că o contribuţie cât de mică, făcută de un număr cât mai mare de oameni, poate să ajute. Ea a evidenţiat şi nevoia de dragoste a copiilor încă de la primul pas în viaţă.
Reprezentantul UNICEF pentru România, Edmond McLaughney, a spus, la rândul său, că este fericit că Nana Mouskouri a revenit în această unitate sanitară care face parte din proiectul "Spitalul prieten al copilului". Menţionând că în acest proiect sunt incluse 41 de maternităţi care au atins criteriile cerute, iar 32 au primit certificate, el i-a mulţumit Nanei Mouskouri pentru că susţine iniţiativa UNICEF "Spitalul prieten al copilului".
Dr. Anemone Munteanu de la UNICEF a amintit că la prima vizită la Bucureşti a Nanei Mouskouri, în anul 2008, s-a organizat un teledon cu TVR în urma căruia s-au strâns aproximativ 400.000 de dolari, bani cu care s-au echipat 14 spitale din reţeaua "Spitalul prieten al copilului".
La un an de la teledon au fost certificate 23 de spitale, a precizat dr. Munteanu. UNICEF a echipat saloanele şi a făcut ca mediul să fie prietenos, a asigurat reţea de televiziune, s-au distribuit dvd-uri şi casete educative, a adăugat aceasta.
Nana Mouskouri a donat în anul 2008 maternităţii Spitalului "Sfântul Pantelimon", prin fundaţia sa suma de 10.000 de franci elveţieni cu care s-a achiziţionat aparatură necesară funcţionării. Ea a apreciat condiţiile tehnice din acest moment urmare a achiziţiilor făcute de unitatea sanitară.
Îngrijirea copiilor implică o mare responsabilitate şi pentru asta e nevoie de mijloace, de echipamente, a spus artista.
Nanei Mouskouri i-a fost oferită o icoană cu Sfântul Pantelimon şi un buchet de trandafiri. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Reprezentantul UNICEF în România vizitează maternitatea din Câmpia Turzii Reprezentantul UNICEF în România, Edmond McLoughney, vizitează, joi, Maternitatea din Câmpia Turzii, desemnată, în ianuarie 2010, drept ''Spital Prieten al Copilului'' de Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF).
Maternităţi certificate ca Spital prieten al copilului Bucureşti, 17 dec /Agerpres/ - Reprezentanţa UNICEF în România şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au anunţat joi certificarea a 23 de maternităţi ca 'Spital prieten al Copilului'.
Numărul Spitalelor Prieten al Copilului a ajuns în România la 31 Reprezentanţa UNICEF în România împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii au anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că numărul maternităţilor certificate ca Spital Prieten al Copilului (SPC) a crescut cu nouă, ajungând la un total de 31 de unităţi certificate dintr-un total de 40 active...
Galaţi: Maternitatea Spitalului Judeţean a primit clasificarea 'Spital Prieten al Copilului' Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Sfântul Andrei'' a fost desemnată, cu sprijinul ArcelorMittal Galaţi şi UNICEF România, 'Spital Prieten al Copilului', în conformitate cu standardele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi UNICEF, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul de imagine al...
Maternitatea Suceava desemnată de UNICEF ''Spital prieten al copilului'' Maternitatea din Suceava a fost declarată ''Spital prieten al copilului'', după evaluarea externă, a declarat, luni, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Alexandru Lăzăreanu.
Rata alăptării exclusive în România este de doar 12,6% Rata alăptării în România este de 12,6%, situându-se printre cele mai mici din Europa, potrivit unui studiu desfăşurat în 2011 de Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi UNICEF, se arată într-un comunicat al UNICEF.