Cele mai citite
 


CMR avertizează Guvernul că o situaţie asemănătoare celei din Slovacia ar putea apărea şi în România
luni, 5 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor din România (CMR) îşi exprimă susţinerea faţă de medicii din Slovacia în lupta lor de a reda demnitatea profesiei medicale, avertizând Executivul că o situaţie asemănătoare ar putea apărea şi în România din pricina finanţării necorespunzătoare a sistemului medical.
''De la început, CMR a fost alături de medicii slovaci şi le înţelege revendicările, care sunt similare cu cele ale medicilor din România. Colegiul Medicilor din România avertizează Guvernul Român că o situaţie similară se poate repeta la noi în ţară, întrucât medicii au ajuns la limita epuizării şi a suportabilităţii. (...) Aşa zisa creştere cu 4% în proiectul de buget pe 2012 este falsă, deoarece ea a fost impusă de plasa arieratelor rostogolite de către FMI. În mod real, în 2012, unităţile medicale vor primi mai puţini bani decât în 2011'', se arată într-un comunicat remis duminică AGERPRES.
Preşedintele CMR, prof. dr. Vasile Astărăstoae, susţine că medicii care au rămas să lucreze în România nu vor suporta la nesfârşit situaţia actuală şi că exemplul Slovaciei poate fi urmat şi de alte ţări.
''Sper ca în al 13-lea ceas, guvernanţii să înţeleagă că sănătatea este o prioritate naţională şi nu numai declarativ, dar şi în realitate. Guvernanţii trebuie să înţeleagă că un sistem de sănătate subfinanţat şi în care medicii sunt blamaţi nu poate fi funcţional. Mişcarea revendicativă din Slovacia există deja în România prin exodul medicilor, care poate să ducă la colapsul sistemului. (...) CMR consideră că o condiţionare a finanţării sistemului şi a creşterii veniturilor medicilor de aşa zise măsuri de reformă în sistem este o măsură care aduce atingere atât medicilor, cât şi pacienţilor'', a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, citat în comunicat.
CMR, împreună cu celelalte organizaţii profesionale ale medicilor, îşi afirmă disponibilitatea de a fi participant la un program coerent de eficientizare a politicilor de sănătate ''cu o singură condiţie şi anume: respectarea demnităţii profesioniştilor din medicină'', se mai arată în comunicat. AGERPRES/ (AS - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Astărăstoae (CMR): Nu susţinem cardul de sănătate şi dosarul electronic Colegiul Medicilor din România nu susţine cardul de sănătate şi nici dosarul electronic pentru că acestea nu constituie "o prioritate pentru actul medical", a declarat marţi la o dezbatere preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae.
CMR: Coplata va lăsa pacienţii fără acces la serviciile medicale Colegiul Medicilor din România (CMR) şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) îşi manifestă dezacordul faţă de adoptarea Legii nr. 220/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (Legea coplăţii), se arată într-un...
Colegiul Medicilor din România respinge afirmaţia potrivit căreia majoritatea medicilor nu doresc reforma Colegiul Medicilor din România susţine că afirmaţia potrivit căreia majoritatea medicilor nu doresc reforma în sistemul de sănătate nu reflectă realitatea şi o respinge "cu indignare", se arată într-un comunicat remis vineri de CMR.
Colegiul Medicilor din România este împotriva introducerii plafoanelor la medicii de familie Colegiul Medicilor din România nu este de acord cu introducerea plafonului la prescrierea medicală, se arată într-un comunicat de presă al CMR remis luni AGERPRES. "Nu putem fi de acord cu o astfel de măsură întrucât încalcă dreptul la tratament al pacienţilor şi dreptul la autonomie profesională al...
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.
Colegiul Medicilor din România solicită premierului Emil Boc deblocarea posturilor din sănătate Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită premierului Emil Boc, într-o scrisoare deschisă, deblocarea posturilor din sănătate şi atrage atenţia asupra deficitului major al personalului medical, în general şi al medicilor în special.