Cele mai citite
 


Deputatul Ciprian Nica (PSD): Guvernul continuă campania de distrugere a sistemului de sănătate
luni, 5 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul social-democrat Ciprian Nica susţine că Guvernul continuă campania de distrugere a sistemului sanitar, reglementările Ministerului Sănătăţii legate de piaţa medicamentelor din România ducând la agravarea stării de sănătate a populaţiei.
Potrivit unui comunicat remis duminică AGERPRES, Ciprian Nica este de părere că introducerea taxei de clawback de către Ministerul Sănătăţii şi declaraţiile făcute în comisiile din Parlament de ministrul finanţelor, care a anunţat că în 2012 se vor reduce subvenţiile la medicamente cu trei miliarde de lei, vor duce la apariţia unor cazuri dramatice.
"Practic, prin introducerea taxei de clawback specialiştii estimează o scădere a pieţei farmaceutice, în 2012, de aproximativ 30%, respectiv 200 milioane de euro, iar prin reducerea subvenţiilor la medicamente cu 3 miliarde lei se va da o lovitură definitivă sistemului de sănătate din România'', afirmă Ciprian Nica.
Deputatul social-democrat consideră că, prin acţiunile sale, ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau, ''continuă politica de distrugere pusă în practică de Guvernul Boc, politică prin care s-a pus lacătul pe sute de spitale din România''.
''Prin această politică, Guvernul Boc se face vinovat, din punct de vedere moral, de moartea a zeci de cetăţeni care nu au mai putut beneficia de servicii medicale de urgenţă, deoarece spitalele din apropiere fuseseră închise. De data aceasta, cetăţenii nu vor mai muri în faţa lacătelor puse pe spitale, ci vor trebui să suporte lipsa medicamentelor gratuite şi compensate tocmai ca urmare a măsurilor luate, la comun, de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor'', susţine Ciprian Nica.
În opinia deputatului social-democrat, nu doar cei bolnavi se vor confrunta cu situaţii dramatice, ci şi producătorii de medicamente, în special cei autohtoni, care, ''pe lângă lipsa de finanţare din sistem vor fi obligaţi să plătească taxa de clawback''. Ciprian Nica afirmă că pentru multe companii farmaceutice româneşti taxa de clawback poate duce chiar la faliment, fapt care ar genera şomaj şi alte efecte negative înlănţuite.
"Pe lângă aceste chestiuni care vor afecta sistemul medical în 2012, se mai adaugă una - instabilitatea legată de valoarea taxei de clawback - care, aşa cum a anunţat ministrul Ritli Ladislau, s-ar putea modifica!'', menţionează Ciprian Nica.
Deputatul PSD consideră că aceste măsuri sunt aberante şi că ele nu reprezintă altceva decât o nouă etapă în distrugerea premeditată a sistemului de sănătate din România.
''Această acţiune susţinută a fost demarată de Guvernul PDL-UDMR o dată cu închiderea spitalelor din ţară şi continuă cu distrugerea industriei farmaceutice din România care, şi aşa, se confruntă cu probleme serioase'', afirmă deputatul Ciprian Nica, în comunicat. AGERPRES/(AS - Marina Bădulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii a discutat despre noua listă de medicamente compensate cu reprezentanţii industriei farmaceutice Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a discutat sâmbătă cu reprezentanţii industriei farmaceutice despre noua listă de medicamente compensate, taxa clawback, preţurile de decontare şi referinţă la medicamente, marjele de distribuţie la farmacii şi distribuitori şi exporturile paralele, se arată într-un...
INTERVIU Bănicioiu: Sănătatea nu are o problemă de finanţare, esenţa este modul cum administrăm fondurile Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, vorbeşte într-un interviu acordat AGERPRES despre consiliile etice din spitale, despre lista de medicamente gratuite şi compensate, dar şi despre faptul că sistemul de sănătate nu are o problemă de finanţare, ci important este modul în care sunt administrate fondurile...
APMGR consideră că taxa clawback nu poate fi o soluţie pentru finanţarea introducerii de noi medicamemte Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) consideră că taxa clawback nu poate fi o soluţie pentru finanţarea introducerii de noi medicamente în sistemul de decontare, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
PSD: Lobby-ul multinaţionalelor de medicamente a ajuns pe masa prim-ministrului Partidul Social Democrat a solicitat, vineri, explicaţii publice din partea prim-ministrului cu privire la ordonanţa de urgenţă emisă în urmă cu două zile prin care preţurile la medicamente nu se mai decid prin ordin al ministrului Sănătăţii, ci prin hotărâre de guvern.
Taxa clawback a atins un nivel periculos - susţin producătorii de medicamente Taxa clawback a ajuns "o povară fiscală ce are efecte dezastruoase" asupra industriei farmaceutice, precum limitarea accesului la tratament al pacienţilor români, au susţinut miercuri Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Local American Working Group (LAWG), care...