Cele mai citite
 


E.Nicolăescu: În urma aplicării măsurilor propuse de USL bugetul pe 2012 va avea un plus de circa un miliard de euro
luni, 5 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că în urma aplicării celor zece măsuri ale USL, bugetul de stat pe 2012 va avea un plus de aproximativ un miliard de euro, arătând însă că în cazul în care aceste amendamente nu vor fi adoptate în comisii, Opoziţia va renunţa la a mai susţine celelalte propuneri ale sale.
Nicolăescu a precizat că cele zece amendamente de fond ale USL vizează relansarea economică şi creşterea veniturilor suplimentare în buget. În ceea ce priveşte relansarea economică, liberalul a menţionat ca propuneri: reducerea contribuţiilor la asigurările de stat cu 5% şi a TVA cu un punct procentual, introducerea unei scheme speciale de TVA pentru agricultură care să vizeze scăderea acestei taxe la 9%, iar diferenţa de 15% să se reîntoarcă la producător, respectarea legii privind indexarea pensiilor cu rata inflaţiei şi cu jumătate din salariul mediu pe economie şi cotă de finanţare pentru proiectele din fonduri europene.
Pentru veniturile suplimentare la buget, Opoziţia propune, potrivit lui Nicolăescu, suspendarea Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi a altor cheltuieli suplimentare, reducerea cu 50% a cheltuielilor pentru bunuri şi servicii, cu excepţia celor destinate medicamentelor, materialelor sanitare şi utilităţilor, obligarea Guvernului să utilizeze fondul aflat la dispoziţia sa numai în situaţii de urgenţă, menţinerea actualei contribuţii la pilonul doi de pensii şi atragerea de fonduri europene.
"În urma aplicării celor zece măsuri formulate de USL, bugetul de stat pe 2012 va avea un plus de 0,7% din PIB, adică de circa un miliard de euro", a spus Nicolăescu.
El a arătat, însă, că în cazul în care aceste amendamente de fond nu vor fi adoptate de Parlament, Opoziţia va renunţa să mai susţină celelalte propuneri.
"Dacă amendamentele de fond, amendamentele fundamentale pe care le propunem vor reuşi într-o anumită măsură să treacă, atunci vor fi resursele necesare pentru celelalte amendamente. Dacă aceste amendamente nu trec, este absurd să mai susţii câteva mii de amendamente, dacă nu ai resursă. Resursa se crează în amendamentele de fond, aici va fi lupta consistentă şi de poziţie politică fundamentată. (...) Noi vom încerca să ne luptăm pentru resurse să se poată realiza acele amendamente", a arătat liberalul.
În plus, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a arătat că Opoziţia va vota bugetul de stat în funcţie de acceptarea acestor amendamente.
"În funcţie de acceptarea celor zece amendamente sau nu, votăm sau nu bugetul. Spun asta pentru că vor începe din nou ţipetele cum că Opoziţia face rău ţării pentru că e criză şi că noi trebuie să adoptăm repede-repede un buget. Nu, acest buget aşa cum l-au făcut ei noi nu-l acceptăm, dacă aceste amendamente aşa cum le-am făcut noi şi care schimbă esenţial caracterul acestui legi vor trece sigur că votăm", a completat Antonescu.AGERPRES/(A-Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Proiectele bugetului de stat şi asigurărilor sociale, transmise miercuri Parlamentului pentru a fi adoptate în regim de urgenţă Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, adoptate de Guvern, vor fi transmise miercuri Parlamentului, cu solicitarea să fie dezbătute şi adoptate în procedură de urgenţă, informează un comunicat al Executivului, remis AGERPRES.
ISU Bucureşti şi Ilfov, dotate printr-un proiect cu finanţare europeană de peste 8 milioane de euro Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Ilfov şi Bucureşti vor fi dotate cu 38 de autospeciale, ambulanţe de prim ajutor şi de reanimare precum şi cu două centre mobile de comandă şi control în urma semnării unui proiect finanţat din fonduri europene în valoare de peste 8 milioane de euro.
Guvernul a aprobat proiectele de rectificare a bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale, pentru 2012 Guvernul a aprobat sâmbătă 27 octombrie proiectele de Ordonanţă de Urgenţă privind rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...