Cele mai citite
 


Maramureş: Staţie SMURD pentru oraşul Târgu Lăpuş
luni, 5 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O staţie SMURD va funcţiona în cadrul detaşamentului de pompieri militari a oraşului Târgu Lăpuş, situat la aproximativ 55 km de municipiul Baia Mare.
Primarul oraşului Târgu Lăpuş, Mitru Leşe, a declarat, duminică, pentru AGERPRES că staţia SMURD va funcţiona în sediul Pichetului de Pompieri aparţinând ISU Maramureş şi are deja toate dotările necesare.
"Staţia SMURD va deservi 10 localităţi rurale, inclusiv oraşul Târgu Lăpuş. O ambulanţă de prim ajutor de tip B şi echipajele care vor lucra în trei ture sunt gata de muncă. Din 15 decembrie, staţia va deveni activă", a spus primarul Mitru Leşe.
În staţia SMURD din Târgu Lăpuş vor lucra 16 paramedici, care au urmat cursuri de prim ajutor calificat, organizate în centrele specializate din ţară. Ambulanţa care deserveşte zona face parte din lotul de patru asemenea autospeciale pe care MAI le-a atribuit de curând ISU Maramureş, achiziţionate din fonduri europene.
Amenajarea punctului SMURD din oraşul Târgu Lăpuş a fost efectuată cu ajutorul primăriei şi al unor oameni de afaceri.
SMURD mai deţine staţii operative în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus, Şomcuta Mare şi comuna Fărcaşa. AGERPRES /(A- Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Punct de pompieri militari pentru patru localităţi rurale ISU Maramureş şi reprezentanţii Prefecturii Maramureş au inaugurat, duminică, în comuna Fărcaşa primul punct de intervenţie al ISU având bază într-o localitate rurală, situată la aproximativ 30 de kilometri de municipiul Baia Mare.
Maramureş: SMURD a împlinit trei ani de activitate în judeţ ISU Maramureş a marcat, marţi, trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Maramureş, în această perioadă personalul serviciului fiind permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi intervenind cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie...
Maramureş: SMURD, pregătit să intre în acţiune Serviciul SMURD a devenit operaţional în judeţul Maramureş iar în primă fază va acoperi municipiul Baia Mare, urmând să se extindă în oraşele Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus.
ISU Maramureş: 17 victime în exploziile de la Sighetu Marmaţiei; printre răniţi - doi lucrători ISU şi trei poliţişti Un număr de 17 persoane au fost rănite în cele două explozii produse în clubul din Sighetu Marmaţiei, precizează, duminică, printr-un comunicat transmis AGERPRES, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.
Maramureş: Sorina Pintea (SJU) spune că medicina de urgenţă este cheia salvării multor vieţi Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că medicina de urgenţă este cheia salvării multor vieţi aflate în situaţii limită.
Maramureş: Un echipaj SMURD ar putea activa în cadrul subunităţii de pompieri de la Şomcuta Mare Autorităţile din Maramureş îşi propun dotarea subunităţii de pompieri de la Şomcuta Mare cu un echipaj SMURD.