Cele mai citite
 


Mâncarea nesănătoasă poate face oamenii să pară mai bătrâni cu un an (studiu)
marţi, 6 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul, Ce mancam?, Mancam sanatos, Corp sanatos
 

Un mod de viaţă nesănătos poate face oamenii să pară mai bătrâni, arată un studiu realizat recent de firma Unilever şi menţionat de 7sur7.be.

Sărbătorile se apropie cu paşi mari. Pe 1 ianuarie, mulţi îşi propun să adopte un mod de viaţă mai sănătos, adică să mănânce cinci fructe şi legume pe zi, să facă mişcare 30 de minute zilnic, etc., ca de altfel în fiecare an. Un studiu realizat recent dă dreptate unor astfel de intenţii.

Oamenii de ştiinţă au observat că un nivel ridicat de zahăr în sânge, asociat cu o viaţă nesănătoasă (mişcare insuficientă, mâncare nerecomandată) pot lăsa mai repede urme pe faţă. Ei consideră că o persoană care nu trăieşte sănătos pare mai bătrână decât este de fapt.

După ce au măsurat glicemia la 602 persoane, au arătat fotografii ale acestora unor voluntari cărora li s-a cerut să estimeze vârsta celor din imagini. Persoanele sănătoase au fost percepute ca fiind mai tinere. Cei care aveau un nivel ridicat de zahăr, dimpotrivă, dădeau impresia că au un an mai mult. Diabeticii păreau, în medie, cu 18 luni mai în vârstă.

Teoria avansată de cercetători este că acumularea de zahăr are legătură cu colagenul, proteina care face pielea suplă. Cu cât se acumulează mai mult zahăr, cu atât se scapă mai greu de el şi omul nu poate părea mai tânăr. O altă ipoteză a oamenilor de ştiinţă este că glucoza ar împiedica producerea de insulină, accelerând prin urmare procesul de îmbătrânire.

Studiul demonstrează în cele din urmă că, în afară de sănătate, un mod de viaţă nesănătos poate afecta şi imaginea generală.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de fructe şi legume creşte apetitul pentru junk food (studiu) A începe o dietă este o sarcină grea. Cu cât mâncăm mai multe alimente sănătoase, cu atât mai mult ne dorim un hamburger cu brânză sau o bucată de pizza. Un nou studiu publicat la începutul lunii mai de revista 'Proceedings of the National Academy of Sciences' a întărit această credinţă populară descoperind...
Cinci porţii de fructe şi legume pe zi sunt insuficiente pentru reducerea riscului unor afecţiuni grave (studiu) Londra, 1 apr /Agerpres/- Cinci porţii zilnice de fructe şi legume ar putea să nu fie de ajuns pentru reducerea riscului de cancer sau accident vascular cerebral (AVC) şi nici al decesului din orice altă cauză, în acest scop fiind nevoie de cel puţin şapte porţii zilnice, în special de legume, este concluzia...
Legume şi fructe cu pulpa albă pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale (studiu) Nu toate fructele şi legumele au acelaşi potenţial de prevenire a riscului de accident vascular cerebral (AVC), ci acesta variază în funcţie de culoarea pulpei, scrie passionsante.be.
Cum iti influenteaza dieta alimentara modul in care dormi Se stie ca prea putin somn are impact asupra obiceiurilor alimentare, asupra apetitului, castigului in greutate si asupra altor functii metabolice, dar se stie prea putin despre modul in care diferitele diete joaca un rol in ce priveste cat de bine dormi. Un nou studiu a evaluat dietele si tiparele...
Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare (studiu) Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Potrivit unor cercetători sud-coreeni, un extract de zmeură neagră ar putea reduce simptomele sindromului metabolic (care reuneşte cel puţin trei condiţii dintre obezitatea abdominală, hipertensiunea arterială, ateroscleroza, rezistenţa...
Nouă din zece americani cred că mănâncă sănătos Nouă americani din zece cred că alimentaţia lor este sănătoasă, chiar dacă două treimi din populaţie nu consumă destule fructe şi legume, în această ţară campioană mondială la obezitate, potrivit unui studiu publicat marţi şi citat de AFP.