Cele mai citite
 


Mureş: Donaţie de 250.000 lei pentru înfiinţarea secţiei de oncologie-hematologie pediatrică
marţi, 6 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic Judeţean Mureş a primit ca donaţie din partea unei fundaţii suma de 250.000 lei pentru înfiinţarea secţiei de oncologie-hematologie pediatrică.
''Anul acesta Fundaţia Ronald McDonald, prin campania de strângere de fonduri în cadrul săptămânii Mc Happy Day, a donat 250.000 de lei Spitalului Judeţean din Târgu Mureş pentru deschiderea secţiei de hematologie oncologie pediatrică. Am menţionat că este un proiect pe care-l începem împreună şi vom fi alături de această secţie pentru finalizarea implementării şi în continuare, în sensul că în cazul în care va fi nevoie să ne implicăm în continuare, suntem alături de spital şi prin suplimentarea donaţiei financiare'', a declarat Daniel Boaje, directorul general McDonald's România SRL, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.
Cec-ul a fost înmânat directorului Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Judith Konrad, care a declarat că în urma acestei donaţii se va înfiinţa o secţie cu opt paturi, care va fi dotată cu toată aparatura necesară pentru îngrijirea copiilor bolnavi de leucemie şi nu numai.
''Suma donată de Ronald Mc Donald va fi folosită pentru înfiinţarea unui compartiment de hematologie şi oncologie pediatrică în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, la Clinica Pediatrie. Acest compartiment o să aibă 8 paturi şi 4 saloane, pe care dorim să le echipăm cât mai frumos, să fie un mediu cât mai prietenos pentru copii, în care copilul să se simtă bine când vine la tratament. În afară de cele 4 saloane vom mai avea o sală de tratament bine echipată şi o altă sală pentru pregătirea citostaticelor, unde vom amplasa un laminar FLO, o hotă, un aparat pentru dizolvarea citostaticelor, care este foarte importantă pentru profilaxia, apărarea asistentelor care lucrează cu citostatice'', a precizat conf. univ. dr. Horvath Adrienne, medic primar pediatru.
Potrivit medicului, bolile canceroase sunt mai rare la copii decât la adulţi, dar se înregistrează anual 8-10 cazuri noi de leucemii şi aproximativ tot atâtea cancere solide la copil.
''Întrucât un tratament de boală canceroasă la copil are durată lungă, chiar şi 3 ani, iar aceşti copii vin frecvent la controale şi reevaluări şi tratamente, avem în evidenţă momentan 35 de copii cu leucemie. Vârsta copiilor variază de la 3 luni până la 18 ani. Pentru un mediu ambiant cât mai plăcut ei au nevoie de o sală de joacă, cei mai mari de o sală de clasă unde să-şi facă temele de casă, să continue şcolarizarea chiar în spital, pentru că avem învăţători în spital şi copilul nu rămâne în afara şcolii deci el va fi şcolarizat mai departe'', a declarat dr. Horvath.
AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Clinica de Hematologie şi Transplant a SCJU Târgu Mureş a efectuat în acest an 23 de transplanturi de celule stem Specialiştii Clinicii de Hematologie şi Transplant a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş au anunţat, miercuri, efectuarea a două transplanturi alogene de celule stem hematopoietice, la doi bărbaţi în vârstă de 23, respectiv 34 de ani, astfel că numărul transplanturilor se ridică...
Mureş: Cameră sterilă finanţată din donaţiile familiei unui pacient care a murit de leucemie Un om de afaceri din Târgu Mureş, împreună cu asociaţii săi, a făcut o donaţie de peste 30.000 de euro Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş pentru construirea unei camere sterile pentru pacienţi, după ce tatăl său a murit în urma unei leucemii.
Secţia de Pediatrie II de la Fundeni a primit donaţie o staţie pentru administrarea tratamentului cu citostatice Secţia de Pediatrie II a Institutului Clinic Fundeni a fost dotată recent cu o staţie prin care este efectuat tratamentul cu citostatice, aparatura fiind donată de către Asociaţia Aripi spre Viaţă, care derulează o amplă campanie de strângere de fonduri în beneficiul acestui spital, informează un comunicat...
Mureş: Spectacol caritabil de teatru pentru dotarea Clinicii de Ortopedie cu cearşafuri Serviciul de ambulanţă Samaritanus din Târgu Mureş va organiza, la împlinirea a doi ani de activitate, o seară de teatru în care va avea loc o colectă de fonduri pentru achiziţionarea de cearşafuri şi pături pentru Clinica de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.
SCJU Târgu Mureş a beneficiat de o donaţie de 1 milion de lei pentru achiziţionarea de paturi speciale pentru ATI Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, marţi, că a beneficiat de o sponsorizare în valoare de 1.000.000 lei pentru achiziţionarea unor paturi pentru ATI cu dotarea specială necesară pentru desfăşurarea activităţii de anestezie şi terapie intensivă.
Colectă de fonduri în Italia pentru instruirea specialiştilor în chirurgia cardiacă pediatrică de la Târgu Mureş Şapte membri ai Asociaţiei "Oameni pe motociclete" din Italia au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că au iniţiat în ţara de origine o campanie de strângere de fonduri pentru instruirea specialiştilor în chirurgia cardiacă pediatrică de la Târgu Mureş.