Cele mai citite
 


Prahova: Aproximativ 70% dintre apelurile primite la 112 în acest an au fost false
marţi, 6 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 70% din totalul apelurilor primite, în primele 11 luni ale anului, în Prahova, la numărul de urgenţă 112 au fost false, au precizat, luni, într-o conferinţă de presă, reprezentanţi ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).
Conform datelor oferite de către colonelul Dănuţ Popescu, şeful Direcţiei pentru Apel Unic de Urgenţă din cadrul STS, în Prahova se primesc, lunar, în jur de 50.000 de apeluri la 112, iar aproximativ 17.000 dintre acestea reclamă nevoia de intervenţie a autorităţilor.
Potrivit unei statistici a STS, din totalul de 643.163 de apeluri primite în judeţ la numărul unic de urgenţă în primele 11 luni ale anului, 69,89% au fost false şi doar 30,11% au fost reale.
Cele mai multe dintre acestea au fost transferate către Serviciul de Ambulanţă (61,62%), iar restul au fost redirecţionate către Poliţie (22,72%), Pompieri-SMURD (12,49%) şi Jandarmi (3,11%).
Dănuţ Popescu a explicat că apelanţii cronici sunt, de obicei, trecuţi de vârsta adolescenţei şi că legislaţia prevede sancţiuni contravenţionale între 500 şi 1.000 de lei pentru apeluri false la numărul de urgenţă.
Doar în luna noiembrie, în Prahova au fost sancţionaţi 34 de cetăţeni pentru apeluri false şi abuzive date la 112.
De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova au precizat că introducerea acestui număr unic de urgenţă a dus la o eficientizare a activităţii instituţiei, dat fiind faptul că apelurile false sunt triate de către operatori.
Astfel, timpul de răspuns la intervenţii al SMURD-ului este de 8-12 minute, iar pentru celelalte structuri timpul este de 16-24 de minute.
STS, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Prahova, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, primării şi autorităţi locale, desfăşoară, în perioada 5-11 decembrie, în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, campania numită 'Săptămâna Numărului de Urgenţă 112'.
În perioada menţionată, se vor împărţi afişe şi stickere în hoteluri, cabane, adăposturi, telecabine şi în alte locuri publice, obiectivul acestui demers fiind acela de a informa turiştii români şi străini cu privire la utilitatea şi modul corect de folosire a numărului de urgenţă 112.
Numărul unic de urgenţă a devenit operaţional în România din anul 2005. AGERPRES/(AS- Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii: Inaugurarea dispeceratelor medicale integrate ISU - Serviciul de Ambulanţă În România vor funcţiona primele dispecerate medicale integrate ale serviciilor de ambulanţă şi ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), sub forma unor centre pilot.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Ghid de prim-ajutor pentru copii, lansat la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov Ghidul "Sunt primul ajutor! SPA Junior", având-o ca autoare pe Mihaela Arion, redactor de radio, a fost lansat vineri la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Vaslui: Intervenţie ISU la Huşi pentru salvarea unui bărbat inconştient în cabina macaralei Două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean intervin pentru salvarea unui bărbat aflat inconştient în cabina unei macarale din curtea unei societăţi comerciale din municipiul Huşi.
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.