Cele mai citite
 


Top 20 cele mai valoroase companii controlate de antreprenori români
marţi, 6 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
RCS&RDS, Banca Transilvania şi Interagro sunt cele mai valoroase companii deţinute de antreprenori locali, fiind evaluate la aproape 1,2 miliarde euro, potrivit anuarului "Top 100 cele mai valoroase companii din România", realizat de Ziarul Financiar şi casa de investiţii Capital Partners.
Editia din acest an a "Top 100 cele mai valoroase companii din România" prezintă, în premieră pentru mediul de afaceri local, primul clasament al celor mai valoroase 20 de companii deţinute de oameni de afaceri ale căror business-uri au pornit din România.
Pentru a întocmi acest clasament, Ziarul Financiar împreună cu Capital Partners au analizat primele 100 de companii cu capital românesc din punctul de vedere al cifrei de afaceri, ultima având afaceri de circa 50 milioane euro.
Surprinzător, printre cele mai valororase 20 de companii cu capital autohton nu intră cele deţinute de nume mari de capitalişti români. Explicaţia este că au fost luate în calcul doar entităţile fiscale, asa cum apar ele la Registrul Comertului, si nu grupurile de firme, notează Ziarul Financiar.
În top 20 cele mai valoroase companii locale intră cinci companii din construcţii - sectorul care conduce astfel în clasament -, iar acest lucru poate fi explicat prin marjele mari de profit ale multor constructori români, dar şi prin contractele cu statul care le-au permis multor antreprenori să-şi majoreze cifrele de afaceri într-o perioadă în care piaţa construcţiilor a scăzut cu 40%, până la circa 9,5 miliarde euro la finalul lui 2010.
De asemenea, business-ul românesc are antreprenori extrem de puternici şi în domeniul auto (Ion Tiriac), în industria mobilei (Dan Sucu sau Viorel Catarama), în electrocasnice (Dan Ostahie), în turism (George Copos), dar si în productia de mezeluri (familia Timis, familia Naghi sau Sorin Minea), pe piata vinului (fratii Dobronauteanu) sau industria laptelui (Raul Ciurtin). Marjele mici de profit în unele cazuri, precum si împartirea afacerilor pe mai multe linii de business au facut însa ca astfel de companii să ramână în afara topului în acest an.
De cealalta parte, serviciile medicale private - unul dintre cele mai efervescente domenii în anii de criza - au două companii în topul amintit: Medlife (familia Marcu) şi Polisano (Ilie Vonica).
În total, cele 20 de companii deţinute de antreprenori români valoreaza aproape trei miliarde de euro.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...
MedLife a investit în 2015 peste cinci milioane de euro în achiziţionarea unor companii medicale din România Compania de servicii medicale private MedLife a investit în 2015 peste cinci milioane de euro în achiziţionarea unor companii medicale din România, prin şase tranzacţii.
Acordul cu FMI ar putea fi prelungit cu 3 luni (sinteză) Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) va cere board-ului prelungirea acordului stand-by de tip preventiv încheiat cu România cu trei luni, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Erik de Vrijer, şeful misiunii FMI în România.
Investitii românesti în Kazahstan de circa 800 de milioane de dolari Bucuresti, 14 dec /Agerpres/ - În primele noua luni ale anului valoarea schimburilor comerciale dintre România si Kazahstan a ajuns la 2,2 miliarde de dolari, suma din care exporturile românesti au însemnat numai 24,1 milioane de dolari. Restul reprezinta în mare parte petrolul pe care România îl importa...