Cele mai citite
 


Constanţa: Serviciu de ambulanţă dotat corespunzător, dar cu deficit de personal
joi, 10 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, care include zece substaţii, are dotarea logistică necesară, printre care 84 de maşini, însă nu are suficient personal pentru a putea exploata autospecialele.
La SAJ lucrează, în prezent, 411 salariaţi, după ce, recent, nouă angajaţi au ieşit la pensie, posturile acestora blocându-se, în condiţiile în care, conform normelor de încadrare, numărul angajaţilor ar trebui să fie de 480, în extrasezon. În sezonul estival, necesarul impune o suplimentare cu 30-40 de cadre medicale, ceea ce nu se petrece de patru ani, nemaifăcându-se detaşări de personal din ţară.

'N-avem ce reproşa referitor la dotare. Când e vorba de logistică, fie că-i vorba de ambulanţe, de dotare, de transmisiuni radio, de registratoare de voci, de tot, cam toţi suntem puşi la punct, prin ceea ce s-a făcut prin program naţional. Dar problema este cu oamenii. Nu avem atâţia oameni pentru a exploata toate aceste maşini, cu trei şi patru şoferi pe tură, să se lucreze non-stop. Oamenii pe care îi avem trebuie pregătiţi şi o altă problemă este că, în general, cei care pleacă, fie că sunt medici, fie că sunt şoferi, sunt dintre cei mai buni oameni pe care îi avem. De exemplu, şapte-opt şoferi au plecat de la noi, la ISU, şi trebuie să o iei de la capăt cu pregătirea', a declarat, miercuri, în exclusivitate pentru AGERPRES, directorul SAJ Constanţa, dr. Vasile Popescu.

Potrivit acestuia, posturile de medic sunt singurele care nu sunt blocate la ora actuală, însă doctorii nu participă la concursurile organizate pentru ocuparea acestor locuri de muncă.
La SAJ Constanţa, pentru 16 locuri de muncă vacante pentru medici, scoase la concurs, în urmă cu circa trei săptămâni, s-au prezentat doar trei persoane, iar una dintre acestea a renunţat, ulterior, la postul pe care îl ocupase.

Dr. Vasile Popescu a afirmat că medicii nu se înghesuie să vină la Ambulanţă pentru că 'este destul de incomod să lucrezi în stradă, în văzul tuturor, pe ploaie, pe zăpadă şi pe salarii destul de mici'.

'Salariile medicilor diferă, în funcţie de categoria profesională, adică dacă este medic specialist, rezident, de medicină generală cu liberă practică, dacă este medic primar. Un medic primar are un salariu de încadrare de până la 2.200 de lei, plus gărzile. În orice caz, n-o să vedeţi om la Ambulanţă care să ia în mână mai mult de 4.000 de lei', a menţionat directorul SAJ.
Dr. Popescu a declarat că, până la pensionarea celor nouă salariaţi, Ambulanţa s-a descurcat, fără a fi probleme, cu 420 de angajaţi, însă cu acordarea a multor ore suplimentare.

'La staţia centrală de la Constanţa avem 211 salariaţi, iar vara ducem oamenii de aici şi în substaţiile sezoniere. Asta pentru că de patru ani, nu mai avem detaşaţi din ţară, fiindcă nu vine nimeni pentru că nu sunt plătiţi. Atunci luăm oameni din staţia centrală, din judeţ, acoperim cu 70% activitatea substaţiilor sezoniere, 25-30% dăm ore suplimentare. Rămânem descoperiţi cu circa 70% la staţia centrală sau substaţii din judeţ, dăm şi acolo ore suplimentare şi, în felul acesta, încercăm să acoperim activitatea', a explicat dr. Popescu.

Conform medicului, SAJ Constanţa cuprinde substaţia centrală Constanţă şi substaţiile Eforie Sud, Mangalia, Negru Vodă, Băneasa, Hârşova, Medgidia, Năvodari, Cogealac şi, în curând, Mihail Kogălniceanu, ultima având deja toate aprobările necesare şi două maşini în dotare. Pe lângă cele zece substaţii, în sezonul estival se înfiinţează alte opt substaţii, dintre care şase în staţiunile de pe litoral şi două în taberele şcolare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Deficit de personal medical la SJU Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Mehedinţi se confruntă cu un acut deficit de personal medical cu studii medii de specialitate, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, dr. Cristian Jianu.
Satu Mare: Deficit de personal medical în şcoli Noul an şcolar începe cu un deficit de cel puţin 50 de cadre medicale în şcolile din judeţul Satu Mare.
Gorj: Deficit de medici la două secţii ale Spitalului de Urgenţă din Târgu-Jiu Niciunul dintre cei peste 130 de medici ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu nu şi-au manifestat dorinţa de a pleca să muncească în străinătate, a declarat miercuri, directorul unităţii spitaliceşti, Gheorghe Neaţă.
Mehedinţi: Deficit de personal la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Un deficit de aproape 70 de angajaţi se înregistrează în prezent la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul tehnic al instituţiei, Crişan Dumitraşcu.
Vâlcea: Deficit de personal la Serviciul de Ambulanţă Serviciul de Ambulanţă Vâlcea se confruntă cu deficit de personal, de mai bine de un an, şi nu poate face angajări.
Alis Grasu: Serviciul de ambulanţă este solicitat din ce în ce mai mult; avem deficit de personal de 47% Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) a declarat joi că numărul de solicitări a crescut, în primele zece luni ale anului fiind înregistrate 2.842.432 de apeluri.