Cele mai citite
 


Acord de colaborare între Ministerul Sănătăţii şi Biroul Regional pentru Europa al OMS
miercuri, 7 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Acordul de Colaborare pentru următorii 2 ani între Ministerul Sănătăţii din România şi Biroul Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii vizează politica europeană de sănătate pe termen lung privind bolile netransmisibile, promovarea sănătăţii şi a unui stil de viaţă sănătos, bolile transmisibile, siguranţa sănătăţii şi a mediului, cercetare şi inovare în domeniul sănătăţii, precum şi consolidarea sistemelor sanitare şi a sănătăţii publice, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.
În cadrul acestui parteneriat vor fi dezvoltate şi introduse noi instrumente cu scopul de a spori accesul la produsele medicale (medicamente, vaccinuri, produse sanguine) şi tehnologiile specifice.
De asemenea, vor fi implementate politicile optime de finanţare în domeniul sănătăţii, acordând o atenţie deosebită minimizării efectelor negative ale crizei financiare asupra sectorului sanitar.
România va continua să implementeze sistemul informatic medical european, convenit şi stabilit de comun acord cu Comisia Europeană în vederea armonizării informaţiilor din sănătate.
Pentru a veni în sprijinul securităţii sănătăţii la nivel naţional şi regional, România va dezvolta politici şi planuri multisectoriale de implementare a Regulamentului Sanitar Internaţional, precum şi pentru sporirea gradului de pregătire pentru epidemii şi posibile pandemii, cum ar fi gripa.
Ministrul sănătăţii, Ladislau Rittli şi Jakab Zsuzsanna, directorul Biroului Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, au semnat marţi, la Copenhaga, Acordul de Colaborare între Ministerul Sănătăţii din România şi Biroul Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru perioada 2012-2013. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iohannis: România poate fi furnizoare de expertiză pe sistemul de supraveghere a gripei, urgenţe sau legislaţia antifumat România poate fi furnizoare de expertiză în ceea ce priveşte sistemul de supraveghere a gripei, urgenţele sau legislaţia antifumat, a afirmat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.
Corina Creţu: CE este preocupată de întârzierile pe care România le are în accesarea fondurilor europene în domeniul sănătăţii Comisia Europeană este preocupată de întârzierile pe care România le înregistrează în accesarea fondurilor europene în domeniul sănătăţii, a precizat luni comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, la o masă rotundă pe tema dezvoltării a trei spitale regionale la Cluj, Craiova şi Iaşi...
Noi strategii de control al cancerului în România pentru perioada 2016-2020 Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri primul Plan Naţional Multianual Integrat de Control al Cancerului pentru perioada 2016-2020 (PNCC), care înglobează strategii noi de control al cancerului în România, conform direcţiilor comune de la nivel european în ceea ce înseamnă lupta împotriva cancerului...
MS a lansat Planul Naţional de Prevenire şi Management al Tuberculozei Multidrog-Rezistente Ministerul Sănătăţii a lansat marţi, la Palatul Victoria, Planul Naţional de Prevenire şi Management al Tuberculozei Multidrog-Rezistente în România, în prezenţa comisarului european John Dalli şi a directorului regional OMS, Zsuzsanna Jakab.
Acord de cooperare între România şi Republica Moldova în domeniul Sănătăţii România şi Republica Moldova au un acord de cooperare în domeniul Sănătăţii şi al ştiinţelor medicale începând din 3 decembrie, informează Serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.