Cele mai citite
 


Bacău: 80 de bătrâni au primit daruri de la Moş Nicolae
miercuri, 7 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de aproape o sută de bătrâni băcăuani singuri, beneficiari ai programului de îngrijiri la domiciliu derulat de filiala de Cruce Roşie din municipiu, au fost vizitaţi, marţi, de voluntari ai organizaţiei, care, deveniţi 'mesagerii' lui Moş Nicolae, le-au oferit diverse daruri.
'Cadourile au fost atât de ordin spiritual, cât şi material, cele dintâi constând în emoţionante momente petrecute, împreună, în cursul amiezii de bătrânii singuri cu tinerii noştri voluntari, celălalt constând în pachete cu alimente şi alte bunuri specifice sărbătorilor de iarnă pe care cei vârstnici le-au primit cu mare bucurie", a declarat pentru AGERPRES preşedintele filialei băcăuane de Cruce Roşie, Corneliu Babliuc.
Potrivit acestuia, ,,acţiunea a fost nu doar ocazia de a marca prima distribuire, din acest an, de pachete de sărbători de iarnă, pentru beneficiarii Crucii Roşii, ci, în aceeaşi măsură, şi un prilej de satisfacţie pentru înşişi voluntarii Crucii Roşii, cei care oferind clipe de bucurie celor aflaţi în maximă dificultate zi de zi primesc, în schimb, de la aceştia neaşteptate şi folositoare lecţii de viaţă'.
În cadrul Caravanei 'Moş Crăciun vine şi la cei aflaţi în dificultate', ce va porni în această săptămână, voluntarii Crucii Roşii Bacău, cărora li se vor alătura şi cei ai Asociaţiei de caritate 'Betania' din Bacău vor mai poposi, până pe 23 decembrie, la 1.500 de elevi, circa 200 de vârstnici şi 130 de familii sărace din judeţ.
'Cei care vor să se alăture campaniei Crucii Roşii o pot face prin donaţii în alimente greu perisabile, dulciuri, îmbrăcăminte, rechizite şcolare, jucării, toate noi, pe care le pot depune în recipientele special amenajate în supermarketurile din municipiu până pe 16 decembrie. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Voluntari ai Crucii Roşii au "deschis" uşa unor persoane vârstnice singure Voluntarii filialei băcăuane a Crucii Roşii au distribuit, marţi, pachete cu alimente către 70 de persoane vârstnice din judeţul Bacău rămase fără niciun sprijin.
Bacău: Campanie umanitară "Caravana de Crăciun", demarată de filiala Crucii Roşii Filiala băcăuană a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Bacău a demarat, luni, campania umanitară "Caravana de Crăciun".
Bacău : Filiala Crucii Roşii organizează cursuri de pregătire în domeniul asistenţei sociale Filiala din Bacău a Societăţii Române de Cruce Roşie a demarat în premieră, luni, înscrierile pentru şapte categorii de cursuri de pregătire în domeniul asistenţei sociale.
Harghita: Voluntarii Crucii Roşii pregătesc masă festivă de Crăciun pentru 350 de bătrâni defavorizaţi Aproximativ 350 de vârstnici, majoritatea singuri, din satele izolate ale judeţului Harghita sau aflaţi într-o situaţie materială precară vor beneficia de mese festive de Crăciun oferite de filiala de Cruce Roşie.
Bacău:Aniversarea a 137 de ani de la înfiinţarea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie a fost marcată printr-un marş al voluntarilor Filiala Bacău a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie a marcat, joi, 137 de la ani de la înfiinţare prin organizarea unui marş aniversar desfăşurat de la sediul său din strada Oituz şi continuat pe artera centrală a municipiului, cu două puncte de staţionare şi prezentare de informaţii despre activitatea...
Harghita: Voluntari vârstnici ai Crucii Roşii pleacă în schimb de experienţă în Austria Voluntarii vârstnici ai Crucii Roşii Harghita de pregătesc să plece într-un schimb de experienţă în Austria, pentru a experimenta ce înseamnă să faci voluntariat în într-o ţară occidentală.