Cele mai citite
 


Brăila: Fondurile Ambulatoriului Spitalului Judeţean, suplimentate cu peste 300 mii lei
miercuri, 7 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fondurile pentru modernizarea Ambulatoriului de specialitate integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila au fost suplimentate cu peste 300 mii lei, bani care vor veni pe parte de cofinanţare de la bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Brăila.
Modernizarea Ambulatoriului de specialitate s-a realizat în cadrul unei proiect finanţat din POR 2007-2013, Domeniul major de intervenţie 3.1 - 'Reabilitarea / modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate, valoarea proiectului fiind de 42.673.559,80 lei, din care 34.794.961,97 lei finanţare nerambursabilă.
'La Ambulatoriu mai sunt 6 loturi. Lotul 3 este rezolvat şi în curs de contractare, mai rămân loturile 1, 2 şi 4 ca eligibile. Nu au fost bine evaluate şi se fac mutări în cadrul părţii eligibile. Pe parte neeligibilă, loturi 5 şi 6, nu avem voie să renunţăm la nimic, altfel proiectul devine neeligibil. A fost evaluat la aproximativ 1,5 miliarde lei vechi, iar suma reală, în urma unei consultări a pieţei, astăzi este undeva la 13-14 miliarde lei', a explicat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Preşedintele CJ Brăila a spus că diferenţa de 323 mii lei, aprobată în urma rectificării bugetare, trebuie alocată de la bugetul judeţului, pentru a se evita riscul ca proiectul să nu fie finalizat până în februarie 2012, aşa cum a fost stabilit.
'Am cerut sub semnătură de la spital această evaluare. Prima evaluare ne-a fost făcută de un proiectant, care nu a făcut-o corect şi am avut multe probleme din acest punct de vedere. Ambulatoriul trebuie terminat, pentru că sunt nişte lucruri ce trebuie cumpărate care sunt utile şi trebuie să închidem acest proiect', a mai spus Stancu.
Proiectul 'Modernizarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, realizat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, s-a derulat pe parcursul a 18 luni şi are ca obiectiv general îmbunătăţirea calităţii serviciilor de asistenţă medicală din judeţul Brăila şi din regiune.
Ambulatoriul, inagurat pe data de 19 noiembrie, are scopul de a tria pacienţii şi de a-i trimite la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) doar pe cei care repezintă într-adevar cazuri de urgenţă. AGERPRES/ (A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.
Managerul Spitalului Judeţean Brăila: UPU funcţionează cu o treime din necesarul de personal medical Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu, a declarat marţi, în şedinţa Consiliului Judeţean, că Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu o treime din necesarul de personal medical, respectiv 8 din 24 de medici, ceea ce îngreunează foarte mult desfăşurarea activităţii...
Brăila: A fost inaugurat Ambulatoriul de la secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Ambulatoriul secţiei de Obstetrică şi Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, proiect în valoare de peste 2,7 milioane lei, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, a fost inaugurat miercuri, investiţia urmând să deservească 11.000 de pacienţi pe an.
Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat pe 19 noiembrie Ambulatoriul de specialitate integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, investiţie care se ridică la peste 42 milioane de lei, va fi inaugurat pe 19 noiembrie, după cum a declarat vineri preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat cel târziu în luna octombrie Ambulatoriul de specialitate integrat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, investiţie care se ridică la peste 42 de milioane de lei, va fi inaugurat cel târziu în luna octombrie, după cum a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat în luna august Ambulatoriul de specialitate integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, care are o valoare de peste 42 de milioane de lei, va fi inaugurat în luna august, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.