Cele mai citite
 


Cluj: Gală expoziţională pentru strângerea de fonduri pentru Institutul Oncologic
miercuri, 7 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compania Art Act organizează o acţiune de strângere de fonduri pentru secţia de Oncopediatrie a Institutului Oncologic 'Prof. Dr. Ion Chiricuţă', în cadrul căreia mai mulţi artişti clujeni donează lucrări pentru o licitaţie în scopuri caritabile.
'Gala Art Act' va fi prima ediţie a unui eveniment pe care organizatorii doresc să-l permanentizeze ca 'pe un proces dinamic şi reciproc de implicare în comunitate'.
'Comunitatea artistică din Cluj, alături de alţi artişti din ţară şi străinătate, a donat lucrări pentru o licitaţie în scopuri caritabile. Lucrările aparţin unui număr de 37 de artişti români şi internaţionali care îşi vor expune lucrările în cadrul galei. Banii rezultaţi în urma licitaţiei vor fi donaţi Institutului Oncologic', a declarat, marţi, reprezentanta 'Art Act', Alexandra Sopon. 
Ea a explicat că a fost ales ca beneficiar al acţiunii de caritate tocmai Institutul Oncologic, deoarece cancerul este a doua cauză a mortalităţii infantile în România.
'Anual, 500 de noi cazuri sunt diagnosticate. Nevoile copiilor ce suferă de cancer sunt numeroase, oscilând de la nevoia de afec?iune la nevoia de resurse financiare pentru diagnosticare şi tratament, de la nevoia de programe de terapie prin joc la nevoia resurselor materiale zilnice pentru hrană şi igienă', a precizat Alexandra Sopon.
Un alt scop al acestui eveniment este acela de a acorda suport pentru arta şi cultura locală şi naţională. Astfel, în cadrul galei, se vor acorda premii din partea sponsorilor pentru contribuţii excepţionale în artă şi cultură, precum şi un premiu special care se va acorda Muzeului de Artă din Cluj, pentru a ajuta la îmbunătăţirea imaginii acestuia.
Evenimentul va avea loc în data de 16 decembrie 2011. AGERPRES/(AS-Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU/Dr.Cristian Grasu: Anual, 50.000 de români au nevoie de radioterapie; în viitor am putea dubla numărul de pacienţi trataţi Aproximativ 50.000 de bolnavi de cancer au nevoie anual de radioterapie, iar statul poate asigura, în condiţiile actuale, tratament pentru 17.000, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, dr. Cristian Grasu, director în Ministerul Sănătăţii.
INTERVIU Patriciu Achimaş-Cadariu (IOCN): Cancerul poate fi vindecat, dar trebuie programe de depistare La 38 de ani, după specializări în ţară şi străinătate, Patriciu Achimaş-Cadariu conduce de doi ani Institutul Oncologic 'Prof. Dr. Ion Chiricuţă' din Cluj-Napoca (IOCN), una dintre cele mai performante instituţii de profil din România şi din Europa. El vorbeşte, în interviul acordat AGERPRES, despre...
Cluj: Vârsta pacienţilor cu cancer pulmonar a coborât la 40 de ani - afirmă medicul primar Dan Nicolau Medicul primar Dan Nicolau, şeful Secţiei de Chirurgie Toracică din Spitalul de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca, spune că a observat o scădere a grupei de vârstă la pacieţii cu cancer pulmonar şi dacă în urmă cu mai mulţi ani cei afectaţi de această boală grea aveau între 50 şi 70 de...
Cluj: Institutul Oncologic va avea un aparat RMN performant pentru depistarea cancerului la copii Institutul Oncologic 'Ion Chiricuţă' din Cluj-Napoca (IOCN) urmează să fie dotat cu un aparat RMN performant pentru depistarea în stadiu incipient a cancerului la copii.
Cluj: Proiect din fonduri norvegiene pentru depistarea şi cercetarea cancerului de col uterin Institutul Oncologic 'Ion Chiricuţă' din Cluj-Napoca (IOCN) a lansat, în parteneriat cu Registrul de Cancer Norvegian, un proiect, în premieră naţională, care vizează depistarea şi cercetarea cancerului de col uterin în rândul femeilor de etnie romă şi a altor grupuri defavorizate din regiunea de nord-vest...
Cluj: Rezultatele primului proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, prezentate la UMF Reprezentanţi de prestigiu ai vieţii medicale din ţară şi din străinătate vor prezenta luni, în cadrul unei conferinţe care se va desfăşura la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, rezultatele derulării primului proiect educaţional universitar din România în domeniul...