Cele mai citite
 


Consumul de peşte este benefic sănătăţii cardiace a femeilor (studiu)
luni, 5 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Ce mancam?, Afectiunile inimii, Mancam sanatos
 

Riscul de apariţie a unor probleme cardiace este mult redus în cazul femeilor care consumă cu regularitate peşte bogat în acizi graşi omega 3, comparativ cu cele care consumă acest aliment în cantităţi reduse sau deloc, relevă un studiu danez publicat luni de revista American Heart Association şi preluat de AFP.

Acest studiu este primul ce are în vedere persoanele de sex feminin cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani şi care evaluează mai degrabă efectul benefic al consumului de peşte pentru sănătatea inimii lor pe termen scurt decât cel asupra longevităţii. Studiul se bazează pe monitorizarea a 49.000 de femei pe parcursul a opt ani.

'Femeile care timp de opt ani au consumat peşte rareori sau deloc au un risc crescut cu 50% de a dezvolta probleme cardiovasculare faţă de cele care au avut acest aliment la masă în mod regulat', subliniază cercetătorii. Mai precis, acest risc creşte cu 90% în cazul femeilor care consumă peşte foarte puţin sau deloc faţă de cele care mănâncă peşte în fiecare săptămână.

Printre speciile de peşte pe care cele mai multe dintre femeile care au luat parte la acest studiu au afirmat că le consumă frecvent se numără: codul, somonul, macroul sau heringul, toate acestea fiind bogate în omega3, un acid gras polisaturat care se presupune că protejează împotriva afecţiunilor cardiace sau vasculare.

'Pentru a ne bucura de binefacerile consumului de peşte sau de ulei de peşte, trebuie să urmăm recomandările dietetice prin care suntem sfătuiţi să mâncăm peşte la mesele principale de cel puţin două ori pe săptămână', subliniază Marin Strom, unul dintre autorii studiului.AGERPRES/(Sorin Popescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de peşte gras creşte şansele de supravieţuire a bolnavilor diagnosticaţi cu cancer intestinal (studiu) Persoanele cu cancer de intestin îşi pot creşte şansele de supravieţuire consumând o cantitate semnificativă de acizi graşi omega 3 care se găsesc în peştele gras, cum ar fi tonul şi somonul, susţine un studiu publicat miercuri în revista britanică 'Gut' specializată în gastroenterologie şi hepatologie...
Consumul de peşte de cel puţin două ori pe săptămână este benefic pentru auz (studiu) Consumul de peşte, aliment bogat în acizi graşi omega 3, care au numeroase virtuţi pentru sistemul cardiovascular, poate îmbunătăţi şi microcirculaţia sangvină la nivelul urechii interne, contribuind astfel la păstrarea auzului - este concluzia unui amplu studiu realizat de cercetători americani, publicat...
Consumul de peşte favorizează longevitatea (studii) Două publicaţii au relansat recent dezbaterea asupra beneficiilor consumului de peşte şi se pare că au căzut de acord prezenţei acestuia în meniurile săptămânale. Despre omega 3 - acizii graşi care se găsesc în principal în peşte - s-a spus fie că luptă împotriva cancerului, că au efect anti-depresiv...
Consumul prea mare de peşte în timpul sarcinii creşte riscul de obezitate la copii (studiu) Femeile însărcinate care mănâncă peşte de mai mult de trei ori pe săptămână au un risc crescut de a da naştere unor copii cu tulburări endocrine, potrivit unui studiu publicat luni în revista americană 'Journal of the American Medical Association Pediatrics', informează agenţia France Presse.
Suplimentele de omega 3 sunt inutile în cazul subiecţilor cu ridicat risc cardiac Suplimentele alimentare de ulei de peşte, bogat în omega 3, nu au niciun efect în cazul persoanelor cu risc cardiovascular ridicat care primesc deja un tratament medicamentos, conform concluziilor unui vast studiu realizat în Italia şi publicat miercuri în SUA, informează AFP.
Suplimentele bogate în Omega 3 nu împiedică degenerescenţa cerebrală (studiu) Suplimentele alimentare pe bază de untură de peşte, bogate în acizi graşi Omega 3, nu previn degenerescenţa creierului, se arată într-un studiu publicat marţi în Journal of the American Medical Association şi preluat de AFP.