Cele mai citite
 


Iaşi: O femeie de 155 de kilograme a născut o fetiţă de 3,75 kilograme
miercuri, 7 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea, Obstetrica - Ginecologie
 

O femeie în greutate de 155 de kilograme a născut o fetiţă de 3,75 kilograme, la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi.

Prof.univ.dr Mircea Onofriescu, managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că femeia, în vârstă de 34 de ani, din judeţul Suceava, a născut o fetiţă de 3,75 kilograme după 36 de săptămâni de sarcină. Pe lângă obezitatea morbidă, ea a fost diagnosticată şi cu 'condilomatoză genitală', o infecţie virală produsă de Human Papilloma Virus (HPV).
Pentru acest caz, susţine medicul ieşean, în sala de operaţii a fost nevoie, pe lângă echipa de obstetricieni, neonatologi şi de prezenţa a trei medici anestezişti.
'Obezele nasc copii de dimensiuni mari şi există un risc mare de deces. Sunt cazuri mai complicate. Starea pacientei este bună, la fel şi cea a fetiţei', a spus prof.Onofriescu. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Naştere miraculoasă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi O femeie din localitatea Mirceşti, în vârstă de 26 de ani, aflată la prima sarcină gemelară, a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, la trei luni după ce o echipă de medici de la Maternitate i-a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină...
Iaşi: Primul născut de la Maternitatea 'Cuza Vodă' prin programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer derulat de MS Un băiat cu o greutate de aproape trei kilograme este primul copil născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, prin programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer derulat de Ministerul Sănătăţii (MS).
Iaşi: Miracolul Crăciunului şi la Spitalul de Obstetrică şi Ginecolgie Cuza Vodă Medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi au petrecut mai multe ore în sălile de operaţie pentru a salva viaţa unor tinere şi a feţilor acestora, în ultima gardă la unitatea medicală fiind născuţi 10 copii, cel mai miv având o greutate de 700 de grame.
ŞTIINŢÃ Prima operaţie intrauterină efectuată în România La 15 iulie 2011, o echipă de medici de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină. Intervenţia se impunea deoarece în timpul unui control de rutină efectuat unei tinere în vârstă de 21 de ani, care atunci...
Iaşi: O fata de 14 ani care a născut prematur a fost stabilizată de medicii de la Spitalul 'Cuza Vodă' Medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi au reuşit să stabilizeze o fată de 14 ani care a născut prematur, a declarat pentru AGERPRES managerul unităţii medicale prof.univ.dr Mircea Onofriescu.
Iaşi: O fata de 13 ani a născut un băiat de 3,2 kilograme Fata de 13 ani, care a fost adusă cu elicopterul SMURD la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna", a născut miercuri un băiat în greutate de 3,2 kilograme.