Cele mai citite
 


Simpozion de transplantologie în luna septembrie
joi, 10 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni va celebra 200 de transplanturi hepatice în cadrul evenimentului 'Excelenţa Medicală Românească - 200 de transplanturi hepatice' organizat în 18 septembrie 2009, la Hotel Hilton din Bucureşti, informează un comunicat de presă remis joi AGERPRES.
Prof. dr. Irinel Popescu, preşedinte al CNAS şi al Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni, va modera dezbaterile.

'Dorim să mulţumim astfel echipelor de transplant hepatic ale căror rezultate au fost recunoscute la nivel mondial. Ne propunem în viitorul apropiat o creştere a numărului de operaţii efectuate, deoarece pe lista de aşteptare se află permanent între 250 şi 300 de bolnavi', a declarat prof.dr. Irinel Popescu.
Invitaţii speciali ai evenimentului sunt prof. Domenico Forti, Italia, şef al Departamentului de Chirurgie generală şi transplant abdominal al Spitalului Niguarda Ca' Granda din Milano şi prof. Yaman Tokat, profesor dr., Departamentul de chirurgie generală, Universitatea Bornova, Izmir, Turcia.

Alături de aceştia, au mai confirmat prezenţa la eveniment: prof. Vasile Cândea, preşedinte la Academia Oamenilor de Ştiinţă, prof. Mihai Lucan, şef al Oficiului Regional de Transplant Cluj, prof. Radu Deac, şef al Clinicii de chirurgie vasculară Târgu Mureş, dr. Şerban Brădişteanu, Doina Ilinca, Centrul de Imunologie, Institutul de Hematologie, Dan Tulbure, vicepreşedinte la Societatea Română de Anestezie Terapie Intensivă, şeful Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă, Institutul Clinic Fundeni, prof. Mihai Voiculescu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului, Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiul Medicilor din România, Mihai Stoian, preşedintele Asociaţiei Transplantaţilor Hepatici.

În ultimii trei ani, datorită creşterii semnificative a numărului de donatori, numărul operaţiilor a cunoscut o curbă ascendentă, ajungând la valoarea multora din programele vest-europene: 31 de transplanturi în 2007, 43 în 2008 şi 24 până în această lună.
'Rezultatele au atins nivelul celor europene, în ceea ce priveşte supravieţuirea imediată, care este de 90%. Supravieţuirea globală pe întreaga serie de 200 de pacienţi este de 72,5% (145 de transplantaţi hepatic sunt în viaţă).

Începând din anul 2000, mai mulţi membri ai echipei de transplant hepatic au efectuat stagii de pregătire în Franţa, Italia, Germania şi Coreea de Sud.
În cadrul programului s-au efectuat aproape toate procedeele de transplant cunoscute până în prezent, şi anume: transplant cu ficat întreg de la donator decedat (operaţia cea mai frecvent efectuată şi cu cele mai bune rezultate), transplant cu ficat parţial de la adult la copil, transplant cu ficat parţial de la adult la adult, transplant cu ficat împărţit, transplant cu ficat redus, transplant de tip ''domino''.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.dr. Irinel Popescu: Programul de transplant hepatic de la Fundeni cunoaşte un moment de dezvoltare fără precedent (interviu) Programul de transplant hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni a cunoscut anul acesta o dezvoltare fără precedent, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din institut, preşedinte al Academiei de Ştiinţe...
ŞTIINŢÃ: Primul transplant hepatic din România Primul transplant de ficat efectuat în România a avut loc în 1997, la Institutul Clinic Fundeni (în prezent centrul de Chirurgie Generală şi Transplant hepatic Fundeni). Autorul acestei intervenţii este prof. dr. Irinel Popescu.
Prof.dr.Irinel Popescu:Am efectuat 200 de transplanturi, alţi 260 de pacienţi aşteaptă Peste 260 de pacienţi sunt pe lista de aşteptare pentru un transplant hepatic, a declarat, vineri, profesorul dr. Irinel Popescu, şeful Centrul de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni, la conferinţa 'Excelenţa Medicală Românească', prilejuită de marcarea efectuării a 200 de transplanturi...
Departament de chirurgie hepatică, la Spitalul Sf. Maria Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat, marţi, Departamentul de chirurgie hepatică din cadrul Spitalului Clinic 'Sf. Maria', care îşi va începe activitatea imediat după sărbătorile Pascale.
Bulgaria propune crearea unei organizaţii regionale pentru schimbul de organe Sofia, 19 aug - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite:Bulgaria propune statelor vecine, România şi Grecia, înfiinţarea unei organizaţii regionale pentru schimbul de organe. Ministrul bulgar al sănătăţii, Bojidar Nanev, a declarat astăzi că a început deja corespondenţa în acest sens cu instituţiile...
Parlamentul japonez autorizează donaţiile de organe pentru copii Tokyo, 13 iul /Agepres/ - Parlamentul japonez a adoptat definitiv luni un amendament care autorizează donaţiile de organe pentru copiii mai mici de 15 ani, donaţii care erau până acum interzise de lege, relatează AFP