Cele mai citite
 


Riscul de deces se vede în privire (studiu)
miercuri, 7 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Xantelasma - mică depunere lipidică de culoare galben-portocalie ce se formează pe pleoape - ar anunţa riscul de accident cardiovascular - este concluzia la care au ajuns cercetători de la spitalul universitar din Copenhaga, ale căror lucrări sunt prezentate în British Medical Journal (BMJ).
Specialiştii au studiat 13.000 de persoane, fără patologie cardiovasculară în momentul lansării studiului, în 1976. Cercetarea a luat sfârşit în 2009, informează passionsante.be.

După compararea datelor privitoare la apariţia de xantalasma şi a unei tulburări cardiovasculare, a rezultat că formarea depunerilor poate fi considerată un element care anunţă un risc de infarct miocardic, ateroscleroză severă şi deces, independent de ceilalţi factori de risc cunoscuţi. 'Un mecanism identic ar putea fi la originea formării de xantelasma şi de plăci de ateroscleroză. Observarea xantelasmei poate fi un mijloc foarte simplu pentru descoperirea pacienţilor cu risc cardiovascular', spune dr Roseline Peluchon în Journal international de médecine.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nivelul de colesterol trebuie urmărit din jurul vârstei de 35 de ani (studiu) Bolile cardiovasculare sunt provocate în principal de depozitele de colesterol de pe pereţii arterelor, iar un studiu realizat recent de cercetători americani şi publicat în revista Circulation arată că un nivel uşor ridicat al colesterolului între 35 şi 55 de ani creşte semnificativ riscul de infarct...
Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare (studiu) Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Potrivit unor cercetători sud-coreeni, un extract de zmeură neagră ar putea reduce simptomele sindromului metabolic (care reuneşte cel puţin trei condiţii dintre obezitatea abdominală, hipertensiunea arterială, ateroscleroza, rezistenţa...
Ateroscleroza provoacă în prezent, în România, un deces la aproximativ 10 minute Ateroscleroza provoacă, în prezent, în România, un deces la aproximativ 10 minute. Această afecţiune este progresivă, severă şi impredictibilă, fiind cauza a 52% din decesele de pe glob.
Ciocolata ar putea fi asociată cu un risc cardiovascular mai mic (studiu) Consumul de ciocolată ar putea fi "asociat" cu un risc redus de boli cardiovasculare, potrivit cercetătorilor britanici de la Universitatea din Aberdeen care totuşi nu oferă nicio dovadă a unei legături directe între cacao şi bunăstarea arterelor, scrie AFP.
Riscul dezvoltării de boli cardiovasculare după 55 de ani diferă în funcţie de sex (studiu) Riscul de a dezvolta anumite boli cardiace diferă în funcţie de sex - este concluzia unui studiu realizat de cercetători olandezi de la Universitatea din Rotterdam, care subliniază cât este de important să se ţină cont de aceste diferenţe în prevenirea, observarea şi tratarea maladiilor cardiovasculare...
Poluarea ar antrena o mortalitate sporită după un accident cardiac /studiu/ Expunerea la poluarea din aer ar antrena o mortalitate sporită pentru persoanele care au suferit un infarct miocardic sau un atac de angină pectorală, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista European Heart Journal, relatează AFP.