Cele mai citite
 


Senat: Şomerii care nu beneficiază de ajutor de şomaj vor putea primi adeverinţe medicale gratuit
miercuri, 7 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorii au adoptat, în plenul de marţi, iniţiativa legislativă prin care se propune ca şomerilor care nu beneficiază de ajutorul de şomaj să le fie eliberate gratuit adeverinţe medicale.
Propunerea legislativă a fost aprobată cu 103 voturi pentru, patru voturi împotrivă şi trei abţineri.
Propunerea legislativă, care are ca iniţiatori mai mulţi senatori PSD, a fost adoptată cu un amendament propus de Comisia pentru sănătate. Acest amendament prevede faptul că şomerilor care figurează în baza de date a Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă pe o perioadă de maximum un an de la încetarea acordării ajutorului de şomaj li se vor putea elibera gratuit adeverinţele medicale.
Propunerea de lege are un caracter ordinar, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz. AGERPRES/(AS - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Iniţiativa legislativă care propune decontarea ulterioară a investigaţiilor paraclinice, adoptată Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de marţi, propunerea de lege care prevede decontarea ulterioară a investigaţiilor paraclinice.
Comisie Senat: Raport favorabil pentru interzicerea completă a fumatului în spaţii publice închise Iniţiativa legislativă care prevede interzicerea fumatului în spaţii publice închise, instituţii, restaurante şi baruri a primit, marţi, raport de admitere în unanimitate din partea Comisiei pentru sănătate a Senatului.
Senatorii au aprobat în această săptămănă achiziţionarea unui elicopter SMURD cu baza la Iaşi (sinteză) Senatorii au aprobat în această săptămână, în unanimitate, proiectul de lege privind ratificarea Acordului încheiat între Guvernul României şi cel al Republicii Moldova referitor la achiziţionarea unui elicopter care va opera în cazul urgenţelor medicale pe ambele părţi ale frontierei dintre cele două...
Comisia pentru sănătate de la Cameră: Dezbaterile pe proiectul de lege privind fumatul se amână pentru săptămâna viitoare Deputatul PSD Rodica Nassar, membru în Comisia pentru sănătate, a anunţat, marţi, că şedinţa acestui for în care urma să se discute proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului se amână pentru săptămâna viitoare.
Aurelia Cristea (PSD) vrea interzicerea fumatului în maşină dacă se află în ea copii sau femei însărcinate Deputatul PSD Aurelia Cristea a anunţat marţi că a depus un amendament la proiectul de modificare a legii privind interzicerea fumatului în spaţiile publice, conform căruia nu va fi permis fumatul în maşina proprietate personală dacă se află în ea copii sau femei însărcinate.
Propunerea legislativă privind interzicerea completă a fumatului, adoptată de Senat Propunerea legislativă care prevede interzicerea completă a fumatului în spaţii publice închise, instituţii, restaurante şi baruri, iniţiată de deputatul PSD Manuela Mitrea, a fost adoptată, miercuri, de Senat.