Cele mai citite
 


Teleorman: Jumătate din plăţile pentru serviciile medicale ale asiguraţilor se acoperă prin redistribuire naţională
miercuri, 7 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman, Marius Nica, a declarat marţi într-o conferinţă de presă că deficitul bugetar în acest domeniu se acoperă din redistribuirea care se face la nivel naţional.
Potrivit sursei citate, printr-o nouă rectificare bugetară de la începutul lunii decembrie s-au primit numai pentru furnizorii de medicamente gratuite şi compensate circa 8,7 milioane de lei, iar pentru finanţarea spitalelor până la sfârşitul acestui an încă două milioane de lei. De asemenea, alte sume de bani vizează programele naţionale de sănătate, cele mai mari sume - aproape 2,2 milioane de lei - fiind pentru diabet.
În cursul anului 2011 bugetul CAS Teleorman a fost suplimentat prin rectificări succesive cu aproximativ 23,5 milioane de lei, creşteri importante înregistrându-se faţă de luna ianuarie la serviciile medicale din centrele de permanenţă (83,84%), la medicamente (36,03%) şi la serviciile de hemodializă (24,63%).
Şeful CAS Teleorman a precizat că nu există restanţe în achitarea obligaţiilor contractuale faţă de spitale în acest an. "Acoperirea datoriilor făcute de unităţile spitaliceşti în afara cadrului contractului cu CAS nu cade în sarcina instituţiei noastre, responsabilitatea revenind managerilor", a afirmat Marius Nica.
În acest an, CAS Teleorman a încheiat 449 de contracte de servicii medicale, cele mai multe fiind cu medicii de familie - 176, specialiştii din ambulatoriu - 81, furnizorii de medicamente - 64 şi cu furnizorii de dispozitive medicale - 62. AGERPRES/(AS-Ştefan Stan).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Probleme cu finanţarea medicamentelor Fondurile totale pentru farmaciile din judeţul Teleorman, însumând 42 de milioane de lei pentru întreg anul 2011, sunt aproape de a se epuiza, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman, Mihaela Popa.
Gorj: Peste 8,5 milioane de lei, achitate de CJAS în luna aprilie pentru medicamente gratuite şi compensate Suma de aproximativ 8,5 milioane lei a fost achitată de Casa Judeţeană de asigurări de sănătate (CJAS) Gorj în cursul lunii aprilie către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul de Relaţii Contractuale din cadrul instituţiei, Daniel Şurlea.
Teleorman: CAS a obţinut în anul trecut suplimentarea creditelor bugetare cu 60,7 milioane de lei Pe parcursul anului trecut Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a solicitat şi a obţinut, în mai multe etape, suplimentarea creditelor bugetare pentru serviciile medicale, suma totală fiind de peste 60,7 milioane de lei.
Teleorman: CAS a imputat peste 22.620 de lei furnizorilor de servicii medicale Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a efectuat în primele şapte luni din acest an circa 130 de controale la furnizorii de servicii medicale din judeţul din sudul ţării, specialiştii instituţiei stabilind o sumă totală imputabilă de peste 22.620 de lei.
Teleorman: Bugetul CAS este mai mic cu 6,3% faţă de 2011 Bugetul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru acest an, de circa 148,6 milioane de lei, este mai mic faţă de bugetul iniţial din 2011 cu 6,3%.
Teleorman: Farmaciile primesc bani pentru medicamente Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a primit peste zece milioane de lei pentru farmaciile din judeţ cu care are contracte pentru furnizarea de servicii medicale.