Cele mai citite
 


Program de monitorizare şi evaluare continuă a sistemului de sănătate
joi, 8 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a dispus derularea unui program de monitorizare şi evaluare continuă a sistemului de sănătate din România. (Sursa: Agerpres)

Programul va oferi constant Ministerului Sănătăţii şi oficialilor săi o imagine detaliată din teren a serviciilor publice de sănătate, prin scanarea problemelor şi a performanţelor punctuale şi generale.

Monitorizarea şi evaluarea vor viza aspectele funcţionale şi structurale ale sistemului şi efectele acestora la nivelul instituţiilor, precum şi managementul unităţilor medicale publice.
Activităţile specifice vor fi derulate de echipe supervizate de ministrul Sănătăţii, alcătuite din secretari şi subsecretari de stat, directori de direcţii şi specialişti, şi presupun vizite şi întâlniri cu reprezentanţii unităţilor şi instituţiilor medicale din ţară.
'Există o nevoie firească în cadrul ministerului de a completa imaginea existentă despre sistemul de sănătate printr-o evaluare din teren şi prin cunoaşterea aspectelor concrete cu care se confruntă pacienţii, cadrele medicale şi managementul instituţiilor medicale. Astfel, vom urmări să identificăm atât problemele, pentru a le găsi soluţii, cât şi poveştile de succes, pe care le vom multiplica la un nivel mai larg', a declarat Ion Bazac.
Programul implică vizite şi întâlniri, programate sau inopinate, cu o frecvenţă săptămânală, ale delegaţiilor Ministerului. Iniţiativa vizează instituţiile şi unităţile care asigură servicii medicale publice, atât în oraşe, cât şi în mediul rural. Rezultatele întâlnirilor şi vizitelor vor fi comunicate în cel mai scurt timp de la derularea acestora.
'Acest program nu are intenţia de a se constitui într-un instrument de sancţiune, ci a fost creat pentru a contribui la diagnosticarea realistă a sistemului de sănătate. Precizez însă că aplicarea legii nu este facultativă şi voi afirma acest lucru în permanenţă', a completat Ion Bazac.
'Agenda Ministerului Sănătăţii trebuie să se suprapună peste agenda cetăţeanului, a contribuabilului, iar această abordare este o prioritate a mandatului meu. Vreau să fiu aproape de cadrele medicale şi medicii din sistemul de sănătate. Trebuie să redăm acestei profesii statutul ei adevărat. Astfel, doresc să invit conducătorii acestor instituţii la cooperare cu Ministerul Sănătăţii în cadrul acestei iniţiative', a încheiat Ion Bazac.
Programul, aflat sub coordonarea ministrului Sănătăţii, este deja funcţional şi va fi extins în cel mai scurt timp. Periodic, Ministerul Sănătăţii va publica rapoarte de evaluare cu informaţii centralizate asupra problemelor, soluţiilor implementate şi bunelor practici de management ale unităţilor medicale, precum şi asupra aspectelor sistemice din domeniul sănătăţii.
Prima evaluare se va face la sfârşitul lunii februarie 2009. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Protocol pentru informatizarea sistemului de sănătate Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, şi ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, au semnat, joi, primul contract de finanţare în domeniul e-sănătăţii.
În sistemul de sănătate sunt 24.000 de locuri vacante Ministrul Sănătăţii Publice, Ion Bazac, a anunţat miercuri, în prima conferinţă de presă susţinută în această calitate, că în sistemul sanitar românesc sunt 24.000 de posturi vacante. (Sursa: Agerpres)
Ion Bazac: Decizia de încetare a contractelor unor manageri de spitale nu este politică Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul sănătăţii, dr.Ion Bazac, susţine că "decizia de încetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politică, nu aparţine nici ministrului Sănătăţii, ci comisiilor desemnate prin lege'', se arată într-un comunicat rmis, marţi, AGERPRES...
Măsuri anticorupţie pentru sistemul sanitar Bucureşti, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a discutat cu experţii Comisiei Europene despre măsurile anticorupţie necesare pentru sistemul sanitar.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.