Cele mai citite
 


Botoşani: Lapte praf gratuit doar pentru cazurile urgente
joi, 8 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare din Botoşani vor elibera lapte praf pentru sugari doar în cazul urgenţelor, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Lidia Onofrei.
Potrivit acesteia, în depozitul instituţiei mai sunt, în acest moment, circa 300 de kilograme de lapte praf, suficient pentru a acoperi doar necesarul lunii decembrie. Pentru a nu rămâne fără lapte praf pentru cazurile medicale grave, conducerea DSP a decis să elibereze alimentele doar cazurilor medicale.
"Anul acesta nu s-a achiziţionat lapte praf decât în primăvară. Acum avem în stoc lapte praf doar pentru cazurile de urgenţă. Mama trebuie să se gândească şi la faptul că un copil are nevoie de laptele matern, nu de laptele praf", a afirmat Onofrei.
În 2011, bugetul alocat judeţului Botoşani pentru achiziţia de lapte praf a fost de 30.000 de lei, iar cantitatea achiziţionată a fost de circa 1.000 de kilograme.
De la începutul acestui an, peste 1.500 de copii au beneficiat de lapte praf asigurat gratuit de Ministerul Sănătăţii. AGERPRES/(AS - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Laptele praf pentru sugari acoperă doar o treime din necesar Laptele praf pentru sugari, distribuit gratuit în Brăila, acoperă doar o treime din necesarul existent la nivelul judeţului, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Andreia Gavrilescu.
DSP Suceava, fără lapte praf pentru sugari Suceava, 21 aprilie /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a rămas fără lapte praf pentru sugari, iar stocurile nu pot fi completate deoarece Ministerul Sănătăţii nu a transmis încă fila de buget pentru programele de sănătate din acest an, în care intră şi cel pentru laptele gratuit...
Brăila: Stocul de lapte praf pentru sugari a fost epuizat, iar necesarul este de opt tone Stocul de lapte praf pentru sugari a fost epuizat în judeţul Brăila, iar necesarul pentru anul acesta este de opt tone, a declarat directorul DSP Brăila, dr. Gabriel Ciochină, în şedinţa Comisiei de Dialog Social a Prefecturii.
Suceava: Laptele praf primit pentru a fi distribuit gratuit mamelor acoperă necesarul până în iunie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit aproximativ o tonă de lapte praf, reprezentând noua tranşă din cel destinat sugarilor care nu pot fi, din diverse motive, alăptaţi natural, a declarat, miercuri, adjunctul instituţiei, Cătălina Zorescu.
Suceava: Primăriile au primit a doua tranşă de lapte praf pentru sugari Direcţia de sănătate publică (DSP) Suceava a repartizat către primării cea de a doua tranşă de lapte praf destinată sugarilor cu vârste între 0 şi 12 luni, acordată gratuit celor care nu pot beneficia de lapte matern, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adrian Popescu.
DSP Suceava distribuie lapte praf pentru sugari Direcţia de Sănătate Publică Suceava va distribui medicilor de familie din judeţ peste 6.500 de cutii de lapte praf pentru sugari, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al DSP, Adrian Popescu.