Cele mai citite
 


Cinteză: Am considerat că aş fi mai de folos comunităţii dacă aş putea să îmi desfăşor activitatea în Colegiul Medicilor
joi, 8 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul PDL Mircea Cinteză a declarat, miercuri, după anunţarea în plenul Senatului a deciziei de a demisiona din funcţia de senator, că gestul său are în vedere incompatibilitatea cu activitatea pe care o desfăşoară în Colegiul Medicilor din Bucureşti şi în Adunarea Generală a Colegiului Medicilor Bucureşti.
''Am fost ales în Consiliul Colegiului Medicilor din Bucureşti şi în Adunarea Generală a Colegiului Medicilor Bucureşti acum câteva zile şi, conform legislaţiei care a început să funcţioneze după ce am fost ales parlamentar, această poziţie este considerată funcţie de conducere incompatibilă cu funcţia de parlamentar. Există discuţii şi asupra faptului că, fiind şef de secţie aş fi incompatibil cu activitatea de parlamentar. Acest lucru nu este rezolvat, e în curs de judecată'', a adăugat Cinteză.
El a afirmat că dacă va găsi susţinere, ia în calcul o "activitate cât mai intensă în Colegiul Medicilor din România''.
''Am considerat că aş fi mai de folos comunităţii dacă aş putea să îmi desfăşor activitatea în Colegiul Medicilor, mai cu seamă că urmează momente importante în viaţa sistemului sanitar şi lucrul acesta ar fi fost imposibil dacă nu renunţam la una din poziţii. Am regrete că părăsesc Parlamentul însă, pe de altă parte, constat că în mod real politica românească are din ce în ce mai mulţi profesionişti. Constat că oamenii sunt bine pregătiţi. Sunt convins că şi cel mai îmi va lua locul şi ceilalţi pot să ducă la capăt aceste sarcini, în condiţiile în care România trebuie să-şi reajusteze politica în raport de ce se întâmplă în întreaga lume, ceea ce nu este simplu'', a mai spus Mircea Cinteză.
Întrebat dacă ia în calcul o candidatură la viitoarele alegeri pentru preşedinţia Colegiului Medicilor, Cinteză a precizat că va avea discuţii cu colegii şi va lua o decizie în funcţie de şansele pe care le-ar avea.
''Urmează să văd, pentru că sunt mai mulţi paşi. Urmează alegeri pentru Consiliul Naţional, în care probabil voi candida şi mai departe, în funcţie de discuţiile cu colegii şi de şansele pe care le voi avea, iau în calcul o activitate cât mai intensă în Colegiul Medicilor din România'', a mai spus Mircea Cinteză.
Senatorul demisionar a precizat că a avut discuţii cu cei din conducerea partidului şi a admis că următoarea perioadă va fi ''dificilă'' în Senat având în vedere echilibrul ''fragil''.
''Întâi le-am spus (n.r. celor din conducerea PDL), începând cu cei din Argeş, unde am fost ales. Toată lumea consideră că pe de o parte e dificil, pentru că e un an cu foarte multe alegeri şi o alegere în plus nu e folositoare. Echilibrul politic din Senat, o perioadă, va fi mai fragil. Pe de altă parte, toţi au declarat că îmi respectă decizia şi că pot avea o activitate folositoare comunităţii şi în cealaltă variantă'', a conchis Mircea Cinteză.
Odată cu demisia senatorului Cinteză un loc de senator rămâne vacant. Partidele îşi vor desemna reprezentanţii şi, potrivit reglementărilor în vigoare, în cel mult trei luni de la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii prin care se constată încetarea mandatului, vor avea loc alegeri parţiale. AGERPRES/(AS, Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.
Constanţa: Decizii luate de Colegiul Medicilor din România referitor la repercusiunile asupra medicilor în cazul Năstase Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România (CMR), întrunit vineri, la Eforie Nord, a luat mai multe decizii cu privire la chemarea la DNA a medicilor care i-au acordat asistenţă medicală fostului premier Adrian Năstase şi ca urmare a declaraţiilor, considerate ''iresponsabile'' de CMR, ale...
Colegiul Medicilor din România: În 2009, 94 de dosare disciplinare Comisia superioară de disciplină a Colegiului Medicilor din România a primit, în anul 2009, 95 de dosare disciplinare, în care au fost implicaţi 154 de medici, dintre care 48 au fost sancţionaţi, se arată în raportul de activitate al CMR pe anul trecut.
Colegiul Medicilor din România a premiat excelenţa Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a apreciat la cea de a V-a ediţie a Galei Medica a Colegiului Medicilor din România activitatea desfăşurată de corpul medical în ciuda tuturor greutăţilor şi a subliniat faptul că România trebuie să respecte elitele dacă vrea să fie o ţară normală.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Argeş: USL şi PDL şi-au desemnat candidaţii la alegerile parţiale pentru Senat USL şi PDL şi-au desemnat candidaţii la alegerile parţiale care ar putea avea loc la începutul anului viitor, pentru ocuparea locului de senator devenit vacant în urma demisiei democrat-liberalului Mircea Cinteză.