Cele mai citite
 


Depresia postnatală, corelată cu abuzul din partea partenerilor (studiu)
joi, 8 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un procent de 40% din femeile care suferă de depresie postnatală sunt abuzate fizic sau emoţional de partenerii lor, potrivit unor cercetători din Australia, care recomandă furnizorilor de servicii medicale să fie mai atenţi la aceste cazuri, relatează Reuters.
'Acesta este un mesaj foarte important care trebuie transmis furnizorilor de servicii medicale', a declarat Hannah Woolhouse de la Institutul de Cercetare pentru Copii Murdoch din Victoria, Australia, adăugând că, 'dacă lucrează cu femei care suferă de depresie postnatală, ei ar trebui să ia în considerare posibilitatea ca violenţa din partea partenerului să contribuie la aceasta'.

Ca posibile soluţii, Hannah Woolhouse a menţionat oferirea de tratament pentru partenerul abuziv, consilierea de cuplu sau chiar adăpostirea femeilor abuzate.

În cadrul studiului asupra unui număr de 1305 femei, care se aflau la primul copil, Hannah Woolhouse şi colegii săi au stabilit că 210 dintre acestea (16%) s-au plâns de depresie în primele 12 luni după naştere.

'Aproximativ 40% din femeile, care s-au plâns de simptome de depresie, au semnalat şi violenţă din partea partenerului', au afirmat cercetătorii în studiul publicat în Jurnalul Internaţional de Obstetrică şi Ginecologie (BJOG).

După luarea în considerare a altor motive posibile, precum vârsta şi lipsa unui loc de muncă, riscul de a suferi de depresie postnatală este de trei ori mai ridicat în cazul femeilor care suferă de abuz emoţional în comparaţie cu cele care nu suferă de niciun abuz, potrivit cercetătorilor. 'Abuzul emoţional este mult mai comun decât cel fizic...şi este la fel de dăunător', a afirmat dna Woolhouse.

Studiul mai relevă că majoritatea femeilor s-au plâns pentru prima oară de depresie la mai mult de şase luni după naştere. 'În Australia şi Marea Britanie, examinarea pentru depresie se petrece în primele luni după naştere, aşadar se pot trece cu vederea mai mult de jumătate din cazurile de depresie', a indicat dna Woolhouse, recomandând ca furnizorii de servicii medicale 'să se intereseze în mod regulat despre starea mentală şi emoţională a femeilor'.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alăptarea reduce riscul de depresie după naştere (studiu) Alăptarea poate reduce la jumătate riscul de depresie post-natală, potrivit unui amplu studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Cambridge, publicat în revista Maternal and Child Health, la care au participat 13.998 de proaspete mame din sud-vestul Angliei, informează BBC.
Sarcina, real risc de depresie pentru...taţi (studiu) Este binecunoscută depresia postnatală la mame, dar există şi una care îi afectează pe taţi. Aceasta din urmă începe să fie tot mai mult luată în considerare de cercetători, care subliniază că şi taţii au nevoie de sprijin, relatează passionsante.be.
Unul din 10 taţi suferă de 'baby blues', potrivit unui studiu Washington, 19 mai /Agerpres/ - Nu doar mamele pot suferi de depresie postnatală, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, care arată că unul din 10 noi taţi suferă la rândul său de această stare numită 'baby blues', transmite miercuri Reuters.
DEPRESIA - Generalitati, Simptome, Diagnostic, Tratament Aproximativ două treimi din persoanele cu depresie nu-şi dau seama că au o boală ce poate fi tratată şi, prin urmare, nu caută un tratament. În plus, ignoranţa persistentă şi percepţia greşită a publicului asupra bolii, inclusiv a multora dintre furnizorii de servicii medicale, ca fiind o slăbiciune...
Chefirul tratează depresia, iar iaurtul redă buna dispoziţie În caz de depresie nu recurgeţi la medicamentele convenţionale, ci mai bine consumaţi un pahar de chefir, iar dacă sunteţi cu moralul la pământ, consumaţi un iaurt, care vă va reda buna dispoziţie, susţine o echipă de cercetători de la University College Cork (UCC), potrivit BBC.
Depresia va fi depistată printr-un simplu test de sânge O echipă de cercetători de la Universitatea Keio din Tokyo a realizat un test care indică gradul de depresie prin măsurarea concentraţiei de acid fosforic din sânge, informează The Telegraph.