Cele mai citite
 


Galaţi: Serviciul Judeţean de Ambulanţă suferă din cauza lipsei de personal
joi, 8 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul echipajelor operative din cadrul Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a scăzut de patru ori în ultimii 20 de ani din cauză că nu se pot face angajări, iar medicii de urgenţă pleacă să lucreze în străinătate, unde primesc salarii mai mari şi de zece ori decât în ţară, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul serviciului, dr. Mihai Polinschi.
'În acest moment, avem cinci sau şase echipaje de ambulanţă care intervin la nivel de judeţ. În urmă cu circa 20 de ani, se puteau mobiliza nu mai puţin de 22 de echipaje. Numărul a scăzut treptat, iar situaţia este una extrem de dificilă pentru cei rămaşi, care trebuie să acopere un număr mare de intervenţii. Există situaţii în care bolnavii se duc la spital cu mijloace proprii atunci când au probleme. Din cauza lipsei de personal, suntem nevoiţi să facem un triaj al cazurilor şi să stabilim priorităţi', a spus Polinschi.
El a mai spus că, deşi beneficiază de aparatură medicală modernă, SJA Galaţi suferă din pricina lipsei de personal.
'În acest moment, stăm foarte prost la acest capitol. Serviciul nostru are nouă medici, dintre care doar patru lucrează în ture. Apelăm şi la ajutorul unor colaboratori, dar tot sunt foarte puţini. Şi în ceea ce priveşte asistentele avem probleme. Am înregistrat un număr destul de mare de pensionări, în ultima perioadă, în cadrul acestei categorii de personal', a afirmat Polinschi.
Directorul SJA Galaţi a precizat că principala carenţă a sistemului de sănătate este blocarea posturilor.
'Posturile sunt blocate, aşa că nu le putem scoate la concurs. Am reuşit, anul trecut, să scoatem patru posturi de medici. S-au prezentat la concurs doar doi candidaţi, dintre care doar unul a şi promovat concursul. Posturile de asistent sunt blocate, aşa că pentru moment nu putem umple golul lăsat de cei care ies la pensie. Se fac demersuri pentru deblocarea unor posturi, dar va dura câteva luni, în cel mai bun caz, până să putem beneficia de o eventuală măsură de acest gen', a menţionat şeful SJA.
El a mai spus că numărul medicilor de urgenţă formaţi anual nu este unul foarte mare, dat fiind faptul că pregătirea acestora trebuie să fie una riguroasă, care să le permită să intervină, fără greşeală, în situaţii de viaţă şi de moarte însă din păcate, mai ales medicii de urgenţă cu rezultate foarte bune sunt tentaţi să lucreze în străinătate.
'Nici atunci când am avut posturi de medic disponibile nu s-au prezentat mulţi candidaţi. Medicii de urgenţă preferă să plece din ţară şi să lucreze în străinătate unde sunt plătiţi de zece ori mai bine decât în România', a declarat Polinschi. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Galaţi: Femeie gravidă salvată cu elicopterul SMURD O femeie gravidă, de 29 ani, din comuna gălăţeană Schela, a fost transportată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, cu elicopterul SMURD, după ce tentativele de a o duce la o ambulanţă cu o şenilată ISU au eşuat, a anunţat coordonatorul UPU-SMURD Galaţi, Angel Trifan.
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
UPDATE Galaţi: Un bărbat venit din Guineea Ecuatorială, transportat de urgenţă la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti Un bărbat de 33 ani, din Galaţi, întors pe 18 octombrie din Guineea Ecuatorială, ţară afectată de epidemia Ebola, a fost trimis marţi, de urgenţă, cu o ambulanţă de la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi către Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.
Galaţi: Robot de resuscitare unic în ţară, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi este singurul din ţară care, din fonduri proprii, a achiziţionat un dispozitiv de resuscitare mecanic, Lucas 2.
Galaţi: Un bărbat venit din Guineea Ecuatorială, transportat de urgenţă la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti Un bărbat de 33 ani, din Galaţi, întors pe 18 octombrie din Guineea Ecuatorială, ţară afectată de epidemia Ebola, a fost trimis marţi, de urgenţă, cu o ambulanţă de la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi către Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.