Cele mai citite
 


Guvernul a modificat iar taxa clawback: se calculează în funcţie de cota de piaţă şi vânzarea medicamentelor
joi, 8 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Producătorii de medicamente vor plăti taxa clawback în funcţie de cota de piaţă şi de creşterea vânzărilor, potrivit unor modificări făcute de Guvern legislaţiei în domeniu, printr-o ordonanţă de urgenţă publicată miercuri în Monitorul Oficial.
Astfel, în calculul taxei clawback vor fi luate în considerare cota de piaţă a producătorului de medicamente, în proporţie de două treimi şi creşterea vânzărilor de medicamente, în proporţie de o treime.
În legislaţia precedentă, taxa clawback se calcula în funcţie de consumul total de medicamente.
Potrivit ordonanţei de urgenţă de modificare a OUG 77/2011, valoarea vânzărilor de medicamente individuale trimestriale suportate prin Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi din bugetul Ministerului Sănătăţii se stabileşte de către Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate pe fiecare plătitor de contribuţie.
Această valoare se calculează prin raportarea vânzărilor de medicamente ale fiecărui plătitor de contribuţie pe anul 2011 la totalul vânzărilor de medicamente suportate de stat, aferente aceluiaşi an şi înmulţirea rezultatului cu valoarea vânzărilor totale trimestriale de referinţă, de 1,425 miliarde de lei, se precizează în ordonanţă.
Taxa calculată astfel se aplică din trimestrul I al anului 2012.
Ordonanţa de urgenţă a fost adoptată de Guvern în şedinţa de marţi, după ce, în 21 septembrie, Executivul mai modificase o dată prevederile referitoare la taxa clawback. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CCR: Sintagma care include şi TVA privind taxa clawback, neconstituţională (oficial) Curtea Constituţională a României (CCR) anunţă miercuri printr-un comunicat că a admis excepţia de neconstituţionalitate ridicată de SC Labormed Pharma SA, constatând că este neconstituţională sintagma ''care include şi taxa pe valoarea adăugată'' din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului referitoare la...
Motivare CCR: Aplicarea taxei clawback la o altă taxă este contrară prevederilor constituţionale Aplicarea taxei de clawback la o altă taxă este contrară prevederilor constituţionale referitoare la aşezarea justă a sarcinilor fiscale, motiv pentru care includerea TVA în valoarea totală a vânzărilor de medicamente în raport cu care se calculează aceasta este neconstituţională, susţine Curtea Con...
29 octombrie - Termenul până la care distribuitorii de medicamente trebuie să plătească taxa de clawback Guvernul a aprobat, la sfârşitul lunii septembrie, o ordonanţă de urgenţă prin care termenul până la care distribuitorii de medicamente trebuie să plătească taxa de clawback a fost prelungit până la 29 octombrie.
Producătorii de medicamente generice îngrijoraţi de OUG 77/2011 Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) au declarat joi, după întâlnirea cu reprezentanţii misiunii Fondului Monetar Internaţional, că principala lor îngrijorare este legată de Ordonanţa de Urgenţă nr. 77/2011 privind stabilirea unei contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli...
Taxa clawback a atins un nivel periculos - susţin producătorii de medicamente Taxa clawback a ajuns "o povară fiscală ce are efecte dezastruoase" asupra industriei farmaceutice, precum limitarea accesului la tratament al pacienţilor români, au susţinut miercuri Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Local American Working Group (LAWG), care...
OUG privind reglementarea unor măsuri în sistemul de asigurări sociale de sănătate, modificată de Guvern Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă care oferă posibilitatea de repartizare a personalului pentru CNAS şi casele de asigurări de sănătate pentru a constitui structuri de monitorizare, control şi antifraudă în sistemul de asocieri sociale de sănătate.